Dacia Duster vândută în 300.000 de exemplare

Nu cu mult timp în urmă, pe internet se manifesta o categorie de cititori care spuneau despre Dacia Duster ba că e scumpă, ba că proastă sau că nu-și merită bani. E inutil să mai explicăm cum a schimbat Dacia industria auto mondială și cum a dat peste cap planurile nemților ce s-a văzut nevoiți să conceapă mașini mai ieftine.
Lecția predată de Dacia europenilor nu a constant într-o super tehnologie revoluționară ci în modul în care se pot face mașini fiabile cu bani puțini. Lecția a fost foarte importantă pentru nemții de la Mercedes ce și-au luat notițe importante. Atât de importantă a fost influența Dacia încât Mercedes a făcut prima mașină cu tehnologie Dacia-Renault. Cu alte cuvinte primul Mercedes cu interior de Dacie se numește Citan și este o utilitară. Dacă cele de mai sus vi se par exagerări deschideți doar o fotografie cu interiorul noului Mercedes Citan și veți vedea gurile de ventilație și mânerele de uși de la Logan.
În mai puţin de doi ani de zile de la debutul comercializării sale, în aprilie 2010, Duster a depăşit pragul de 300.000 unităţi vândute în întreaga lume la sfârşitul lunii trecute. Dintre acestea, 265.000 sunt sub marcă Dacia.
Duster este al doilea cel mai bine vândut crossover în Europa, în clasamentul tuturor mărcilor. Pe piaţa din România, Dacia Duster este cel mai bine vândut model începând cu februarie 2012.

Dacia Duster

Lasă un răspuns