Dacia a investit 5 milioane de euro pentru prevenirea incendiilor

Orice zonă de producţie industrială este supusă riscului izbucnirii incendiilor. Dacia, care deţine cea mai întinsă platformă constructoare de maşini din ţară, a luat toate măsurile pentru prevenirea şi siguranţa în caz de incendiu. Acest fapt se reflectă în investiţiile masive realizate în acest scop în ultimii trei ani: peste 5 milioane de euro.

Cea mai mare parte a sumelor a fost utilizată pentru montarea de instalaţii moderne destinate stingerii incendiilor. În prezent, clădirile din zona de fabricaţie sunt prevăzute cu 120 instalaţii specifice pentru detectarea şi stingerea locală a flăcărilor. Pe platformă există o reţea de 160 de hidranţi exteriori şi 1800 de hidranţi interiori cu un debit de 50 l/s, dar şi o rezervă de apă de peste 10 000 m3. În plus, majoritatea clădirilor şi a parcurilor sunt prevăzute cu instalaţii pentru protecţie împotriva trăsnetelor, pentru evitarea exploziilor.

Pe platforma industrială Dacia de la Mioveni există un serviciu dedicat prevenirii şi stingerii incendiilor. „Serviciul pentru situaţii de urgenţă” este alcătuit din 44 de persoane şi este dotat cu trei autospeciale, autoscară, echipamente de intervenţie în caz de inundaţii şi accidente chimice. Acest serviciu monitorizează permanent situaţia pe platformă şi gradul de securitate în caz de incendiu. Echipa are o capacitate de intervenţie de 3-5 minute, în funcţie de distanţa care trebuie parcursă.

În fiecare an, unitatea de producţie de la Mioveni primeşte mai multe vizite din partea unor organisme specializate care îi verifică nivelul de pregătire în caz de incendiu. Ultimul audit la Dacia a avut loc la începutul lunii septembrie şi a fost realizat de către Serviciul de Prevenire a Riscurilor al Grupului Renault. Tot în luna septembrie a avut loc o simulare de incendiu la Uzina Vehicule Dacia. Echipele de pe platformă au reuşit evacuarea tuturor salariaţilor în 2 minute şi stingerea incendiului simulat în doar 8 minute.

Dacia
Dacia

Lasă un răspuns