Cum se construieste caroseria modelului Volt!

General Motors a dat publicitatii un mic clip in care sunt prezentati cativa din pasii necesari pentru a construi caroseria celui mai promitator model auto american.
Chevrolet Volt este un automobil electric cu raza extinsa. Acest lucru inseamna ca masina se deplaseaza in principal cu ajutorul motorului electric alimentat de acumulatori iar in momentul in care acumulatorii sunt descarcati motorul termic porneste in mod automat.
Caroseria este sudata manual si nu de roboti, modelele construite in prezent de General Motors fiind pentru testare si nu pentru comercializare.

Autoturismul este pus in miscare exclusiv de un motor electric de 120 kW (160 cai putere). Energia electrica furnizata de baterii este suficienta pentru a parcurge 64 de kilometri dupa care motorul termic, normal aspirat cu capacitatea de 1.4 litri si 53Kw putere incepe sa incarce bateriile si tot odata sa alimenteze motorul electric. Volt atinge 100Km/h in numai 8.5 secunde iar pentru primi 100 de km parcursi are un consum de numai 1.54 litri la suta. Productia de serie a automobilului ar urma sa inceapa spre sfarsitul anului 2010.
In clipul de mai jos puteti urmari pasii tehnologii ce conduc la fabricarea caroseriei pentru modelul Chevrolet Volt:Lasă un răspuns