Cinci modele electrice mai rapide decât Porsche 911

Vesti bune pentru cei care vor un supercar ecologic – exista deja cinci mai rapide decat un Porsche 911
 
Constructorii de automobile ecologice au reuşit în ultimii ani progrese tehnologice remarcabile în dezvoltarea unor astfel de tehnologii, existând în prezent cinci modele electrice cu performanţe superioare modelului sport Porsche 911, potrivit Treehugger. 

Tesla Roadster
Tesla Roadster

Astfel, potrivit sursei citate, daca un Porsche 911 poate ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 4,5-5 secunde, prototipul TZero de la AC Propulsion poate ajunge la 100 de kilometri pe ora in 3,6 secunde cu un motor electric cu baterii litiu-ion. 
Un alt model electric, Tesla Roadster, echipat cu un motor electric care poate dezvolta 248 de cai putere ajunge la 100 de kilometri pe ora in 3,9 secunde, in vreme ce Shelby SuperCars produce modelul Ultimate Aero EV echipat cu un motor electric de 500 de cai putere care poate atinge acesta viteza in mai putin de 3 secunde. 
Automobilul electric produs de Tango poate accelera de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 4 secunde si poate parcurge jumatate de kilometru in 12 secunde iar prototipul X1 construit de Wrightspeed ajunge la aceeasi viteza in 3,07 secunde. 
Cu o acceleratie de 5,8 secunde de la 0 la 100 de kilometri pe ora, Fisher Karma nu este mai rapida decat Porsche 911 dar ar putea schimba perceptia publicului cu privire la masinile electrice. 
Potrivit publicatiei germane Wirtschaftswoche, chiar Porsche va lansa, anul viitor, o versiune electrica a modelului 911 care va avea o viteza maxima de 225 de kilometri pe ora si o acceleratie de la 0 la 100 de kilometri pe ora in mai putin de sapte secunde. 
Sursa: www.consumredus.ro

Lasă un răspuns