Ce mașini electrice și-au mai cumpărat românii în luna octombrie 2018?

Automobilul electric pătrunde ușor pe piața din România, șoferii români testând cu prudență posibilitățile noii tehnologii. În statisticile detaliate pentru luna octombrie 2018, publicate de DRPCIV, găsim o serie de automobile electrice scumpe și exotice, dar și o surpriză.

SUV-ul Tesla Model X cu baterie de 100KW și tracțiune 4×4 permanentă și-a găsit doi cumpărători în luna octombrie 2018, unul din București și un altul din Ialomița. Un exemplar Tesla Model S din anul 2015, cu baterie de 85KW, merge la un șofer norocos din Ilfov.

Tot în București avem pe lista înmatriculărilor noul Renault Zoe precum și cinci exemplare BMW i3. O surpriză plăcută o constituie Nissan Leaf, un număr de 11 exemplare fiind înregistrate în Bihor, București, Brașov, Dolj, Mureș, Olt și Satu-Mare.

Lista continuă cu cinci modele Smart electrice cumpărate de o companie din Bihor și cu un exemplar Kia Soul, ce s-a rătăcit prin București. O bună parte dintre automobilele electrice importate în România aparțin unor companii, iar unele dintre ele sunt la mâna a doua, cu o vechime de 2-3 ani.