Cât costă Dacia Jogger Hibrid?

Dacia Jogger

La un an de la lansare, Jogger înregistrează deja 83.000 de comenzi. Jogger HYBRID 140, primul model Dacia cu motorizare hibridă, va fi disponibil în curând în rețeaua comercială. Clienții români vor putea comanda mașina din luna ianuarie 2023, iar primele livrări se vor face din luna martie 2023.


Prețurile pentru Dacia Jogger Hibrid pleacă de la 23.750 de euro pentru versiunea Expression cu cinci locuri. Versiunea Extreme cu șapte locuri costă 25.500 euro. La aceste prețuri de listă se pot aplica unele discounturi și subvenții.


Din totalul vânzărilor, 2/3 sunt reprezentate de motorizarea mixtă benzină-GPL (ECO-G 100) și tot 2/3 din vânzări sunt reprezentate de versiunea cea mai echipată a gamei. Totodată, 55% din clienții Jogger au ales versiunea cu 7 locuri.


Jogger inaugurează motorizarea hibridă în gama Dacia oferind o putere combinată de 140 CP și un nivel redus al consumului și al emisiilor de CO2. Ansamblul de propulsie este alcătuit dintr-un motor pe benzină cu 4 cilindri de 1,6l și 90 CP, din două motoare electrice (un motor de 50 CP și un demaror/generator de înaltă tensiune) și dintr-o cutie de viteze automată electrificată, cu 4 trepte dedicate blocului termic și alte două, celui electric. Această tehnologie combinată este posibilă datorită absenței ambreiajului.

Frânarea regenerativă, capacitatea înaltă de recuperare a energiei, caracteristică bateriilor de 1,2 kWh (230V), la care se adaugă randamentul cutiei automate, oferă:

  • Posibilitatea de a rula în oraș în mod 100% electric până la 80% din timp.
  • Reducerea consumului cu până la 40% (față de un motor termic echivalent în ciclu urban, fără schimbarea stilului de șofat).
  • Tracțiunea 100% electrică în momentul demarajului și transmisia automată oferă modelului Jogger un confort ridicat în utilizare.

Bateria se încarcă în mers în etapele de frânare și de decelerare. Autonomia versiunii Jogger HYBRID 140 este de peste 900 km (în ciclu mixt omologat WLTP). Bateria de tracțiune dispune de o garanție de 8 ani sau 160.000 km.


Afișajul de bord specific al versiunii HYBRID 140 integrează o serie de informații esențiale precum nivelul de încărcare al bateriei de tracțiune, autonomia rămasă sau transferul de energie. Pentru un plus de confort, Jogger HYBRID 140 dispune, în echiparea de serie, de frână de parcare electrică și de o consolă centrală înaltă cu spațiu de depozitare închis și cotieră.