Brigada de Politie Rutiera obligata de Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti sa despagubeasca soferii ale caror masini au fost ridicate ilegal

SCA Piperea & Asociatii a obtinut in instanta, in premiera, obligarea Politiei Rutiere la despagubiri pentru emiterea in mod ilegal a unei dispozitii de ridicare a unui autoturism parcat in sectorul 6 din Bucuresti.
Prin plangerea contraventionala formulata s-a solicitat atat anularea procesului-verbal de contraventie si a notei de constatare intocmite de intimata DGPMB Brigada de Politie Rutiera in mod nelegal, cat si obligarea intimatei la plata despagubirilor materiale pentru ridicarea masinii fara temei legal.
Prin hotararea pronuntata la data de 19.02.2010, instanta de judecata a dispus anularea procesului verbal de contraventie intocmit de intimata ca nelegal, cu consecinta exonerarii petentului de plata amenzii in cuantum de 240 lei si inlaturarea celor 3 puncte de penalizare, precum si anularea notei de constatare intocmita de intimata in vederea luarii masurii ridicarii masinii.
In plus, intimata Brigada de Politie Rutiera a fost obligata si la repararea prejudiciului creat contestatorului prin intocmirea unui proces-verbal si a unei note de constatare ilegale care au dus la ridicarea masinii contestatorului.
Prejudiciul cauzat a fost reprezentat de taxa de 500 lei pe care contestatorul a fost obligat sa o achite S.C. Ilcor Auto S.R.L. pentru recuperarea autovehiculului ridicat in baza unei dispozitii ilegale a politiei.
Temeiul juridic in baza caruia Brigada de Politie Rutiera a fost obligata la despagubirea contestatorului pentru prejudiciul cauzat este reprezentat de art. 998 C.Civ., conform caruia Orice fapta a omului, care cauzeaza altuia prejudiciu, obliga pe acela din a carui greseala s-a ocazionat, a-l repara.

5 Comments on “Brigada de Politie Rutiera obligata de Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti sa despagubeasca soferii ale caror masini au fost ridicate ilegal”

  1. Foarte bine le face, desi tot banii nostri sunt si acolo. Ar fi trebui sa penalizeze agentii care au intocmit procesele verbale, ca data viitoare sa nu isi mai bata joc de noi pe banii nostri. Atat timp cat fac prostii si nu patesc nimic, ma indoiesc ca vor invata ceva…

  2. Acolo unde interese majore intre primari si cativa smecherii de astia. Sunt contracte pe cumetrii, isi trag o gramada bani pe spinarea noastra. Platesti 500 ron ca sa-ti iei masina si cred ca ridica 100 de masini pe zi. Cei care si-au aranjat contractele cu primarul de la 6 se fac milionari in euro in cateva luni. Astia ar trebui bagati direct in puscarie, asta e coruptie in cea mai avansata forma. Se fura in draci cu acte in regula, toate contractele pe care le fac baietii destepti cu statul sunt supraevaluate, asa s-a ajuns la preturile exorbitante pt reparatia drumurilor, etc. Primarii isi trag cei mai multi bani, bani pe care noi ii platim an de an ca impozit, suntem sclavi si muncim pentru bunastarea lor.

  3. Acelasi lucru se facea si cu radarele particulare. Venea firma Gigi SRL, infiintata de nu stiu de senator si iti incasa banii de amenda care in mod normal trebuiau sa se duca la bugetul de stat. Primarii din mai multe localitati erau complici si dateau avize pentru asa ceva. iti mai tragea si o limita maxima de 40km/h in satul lor, ca doar ce primar nu e interesat de siguranta cetatenilor!!! si apoi isi imparteau banii intre ei. Noroc ca cineva s-a sesizat si a inchis afacerea. Pana cei de la DNA nu isi iau treba in serios talharii o sa-si faca LEGAL de cap in tara asta.

  4. E FIRMA FRATELUI PRIMARULUI CRISTIAN POTERAS SI O PARTE DIN BANI MERG LA PD+L, DIN ACEST MOTIV A FOST O CAMPANIE FURIBUNDA DE RIDICARI INAINTE DE ALEGERI!!!! PE EI NU II INTERESEAZĂ DACA STATUL PIERDE IN INSTANTA, PT CA BANII SE RESTITUIE PARTII VATAMATE DE LA BUGETUL DE STAT!!! HAH HAHA AHAAA

  5. Sunt masini abandonate pe toate strazile si nu le ridica nimeni pt ca nu le pasa. Vor doar bani, multi bani. 100 de masini pe zi x 360 de zile x 130 euro de masina = 4.75 milioane de euro. Uite asa o sa-l vedeti pe Poteras si mafiotii lui in top 300 interlopi ai Romaniei.

Lasă un răspuns