Bateriile pentru Nissan Leaf costa 9000 de dolari

Bateriile modelului exclusiv electric Nissan Leaf costa 9000 de dolari sau 375 de dolari pe kilowat. Nissan comercializeaza bateriile separat de achizitia automobilului, clientul avand la dispozitie mai multe optiuni. Acumulatorii de tip litiu-ion au o putere de 24KWh si transmit energia catre un motor electric de 80KW. Cu bateriile incarcate 100%, Leaf poate parcurge pana la 160 de kilometri. In realitate aceasta autonomie estimata de producator este mult mai mica si depinde, printre altele, de conditii de trafic si temperatura exterioara.
In general pretul pentru bateriile litiu-ion variaza intre 1000 si 1200 de dolari pentru un KWh, cifrele avansate de Nissan parand necredibile la prima vedere. GM va cumpara baterii pentru modelul Chevrolet Volt cu 600 de dolari pe KWh iar un consortiu american, ce se ocupa cu dezvoltarea acumulatorilor, are ca tinta atingerea a 400 de dolari pe KWh.
Mai multe corporatii au in constructie in acesti ani uzine pentru fabricarea acumulatorilor eficienti, de mare capacitate. Pe viitor se asteapta o scadere a pretului pentru acumulatorii litiu-ion gratie investitiilor in derulare.Nissan Leaf
Nissan Leaf

Lasă un răspuns