Home » Auto » Americanii cumpără automobile mai eficiente

Americanii cumpără automobile mai eficiente

Institutul de Cercetare în Transporturi din cadrul Universității Michigan a publicat un raport îmbucurător despre evoluția unui indicator pe care oficialii români și jurnaliștii nu prea îl iau în calcul: consumul mediu de combustibil pentru mașinile noi vândute.
Cercetătorii din Michigan spun că în luna mai 2015, consumul mediu al autovehiculelor vândute în Statele Unite ale Americii a scăzut cu 0.3 mpg (0,2 litri/100km) de la 25.8 mpg la 25.5 mpg. Cu alte cuvinte, americanii au cumpărat autovehicule mai eficiente, care consumă mai puțin combustibil.
Noile automobile eficiente înlocuiesc modelele vechi, parcul auto al Statelor Unite devenind mai eficient de la lună la lună. Acest lucru este posibil datorită noilor motoare termice precum și vehiculelor hibrid și electrice, vândute într-un număr tot mai mare.

Consumul mediu de combustibil pentru mașinile noi vândute în SUA. Mai 2015.

Consumul mediu de combustibil pentru mașinile noi vândute în SUA. Mai 2015.


Și parcul auto din România devine mai eficient însă cifrele nu sunt date publicității. Românii cumpără automobile cu sistem start/stop, automobile hibride și chiar automobile electrice.
Honda Clarity

Honda Clarity

Etichete:
Postat de in data de 6 iunie 2015. In categoria Auto. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

You must be logged in to post a comment Login

center>