10 automobile cu denumire neinspirata

In momentul in care ai o gama extrem de larga de modele alegerea unei denumiri pentru un automobil poate fi un adevarat cosmar pentru departamentele de marketing. Nu-i de mirare ca BMW, Audi, Mercedes sau Mazda prefera denumiri de genul A4, 320d, SLK, S400 etc.
Un top al celor mai neinspirate denumiri auto il puteti consulta mai jos:
1. Mazda LaPuta
La puta inseamna in limba spaniola „curva” iar vanzarile in comunitatile vorbitoare de limba spaniola au fost aproape zero.
2. Mitsubishi Pajero
In limba spaniola pajero se poate traduce si ca la „labagiu”. Mitsubishi a incercat sa vanda masina sub numele de „Montero” insa lucrurile tot nu au mers bine.
3. Nissan Moco
Nissan a fabricat un model care se denumea Moco (in spaniola muc). Denumirea acestuia a adus cifrele de vanzari pe pietele vorbitoare de limba spaniola spre zero.
4. Buick LaCrosse
Buick a construit si comercializat acest model pe piata din Statele Unite ale Americii. Masina arata bine si avea cifre de vanzari promitatoare. In momentul in care compania a decis sa intre pe piata canadiana lucrurile au luat o intorsatura ciudata. LaCrosse inseamna in franceza vorbita de locuitorii Quebec-ului „adolescent care se masturbeaza”.
5. Chevrolet Nova & Dacia Nova
La fel de neinspirati precum directorii de la Mioveni au fost si americanii de la Chevrolet. Nova inseamna in spaniola „nu merge”. Chevrolet a vandut in America de Sud tot atat cat a vandut si Dacia, aproape nimic.
6.Opel Ascona
Ascona se traduce in anumite parti din nordul Spaniei si Portugalia ca „vagin”. Vanzarile Opel au fost afectate de aceasta denumire prost aleasa.
7.Honda Fitta
Daca spaniolii si portughezii aveau deja o masina cu denumire erotica a venit si randul suedezilor si norvegienilor sa se bucure de o Honda Fitta. Din pacate Fitta inseamna „pasarica” iar nordicii nu au fost prea incantati de aceasta masina.
8.Daihatsu Charade
Nu stiu cati dintre voi ati mers cu caruta, probabil destul de multi dat fiind ca Romania are inregistrate 730.000 de atelaje. Charade inseamna in unele limbi „caruta”. Acest lucru a facut ca soferii sa nu fie prea incantati de acesta masina.
9.Dodge Swinger
Unii cumparatori de Dodge nu agreaza aceasta practica iar denumirea acestui automobil i-a facut sa se indrepte spre alte modele. Al Bundy, care detinea un Dodge, probabil nu ar fi fost deranjat prea tare de regurile unui astfel de club.
10.AMC Gremlin
Doriti o rabla americana cu nume de spiridus? Probabil ca nu! Acelasi lucru l-au spus si soferii din Statele Unite. Gremlin este o creatura din folclorul britanic care cauzeaza probleme.

Lasă un răspuns