Mercedes-Benz Atego Euro 6

Camioanele actuale sunt eficiente, puțin poluante și adaptate mediului rutier european. Noul Mercedes-Benz Atego îndeplinește standardele Euro VI deși beneficiază de motoare diesel. Mercedes-Benz Atego va fi disponibil în şapte variante noi de motoare Euro VI, ce pot fi combinate cu o gamă largă de transmisii manuale şi automate.

Mercedes-Benz Atego Euro 6

Motoarele Mercedes-Benz pentru Atego au 4 și șase cilindri. Motoarele cu patru valve, cu două axe cu came şi un control reglabil al valvelor, dezvoltă o putere de la 115 kW (156 CP) la 170 kW (231 CP), în segmentul camioanelor destinate distribuţiei pe distanţe scurte. Ca opţiuni de motorizare suplimentare pentru noul Atego Euro VI, există trei motoare OM 936 nou proiectate, cu şase cilindri, ce dezvoltă o putere de la 175 kW (238 CP) până la 220 kW (299 CP), cu o capacitate de 7,7 l.
Puterea noilor motoare este transmisă prin intermediul unei cutii automate, în şase sau opt trepte. Noua cutie Mercedes PowerShift 3 cu opt trepte oferă o îmbunătăţire a performanţei. Se poate opta şi pentru o cutie manuală cu sistem asistat de schimbare a vitezelor, în şase şi nouă trepte.
Noul Atego, în exclusivitate în categoria sa, este echipat din fabrică cu un dispozitiv de încetinire magnetic, asigurat împotriva uzurii, ce oferă un suport suplimentar sistemul de frânare.
Noul Atego va fi lansat în premieră în aprilie 2013, în cadrul Commercial Vehicle Show din Birmingham şi la Bauma Trade Fair în Munchen. Achiziţionarea noului camion se poate face din data de 1 mai 2013.

Mercedes Logo
Mercedes Logo

Lasă un răspuns