Concedieri la subansamble auto Pitesti

Taxa auto si criza financiara trimit in somaj lucratorii din industria auto. Una dinte cele mai proaste decizii economice a ultimilor ani, reducerea taxei auto pentru masinile second hand, incepe sa faca primele victime. Varianta taxei auto propusa de Varujan Vosganian a ingropat practic industria auto romaneasca.

Societatea Subansamble Auto din Piteşti va concedia, pe 1 decembrie, 800 de angajaţi din totalul de 3.600, ca urmare a scăderii comenzilor din partea Automobile Dacia şi din partea altor companii străine cu care firma are contracte.

„Societatea noastră are 50% din producţie destinată Uzinei Dacia, iar cealaltă jumătate este contractată la export. Criza ne-a lovit din ambele părţi, comenzile de la Dacia au scăzut cu 20%, dar noi avem probleme şi cu partenerii noştri externi, unde comenzile au scăzut cu 40-50%. Suntem nevoiţi să luăm această măsură de concediere colectivă şi urmează să vedem care este perspectiva şi care va fi strategia noastră pentru 2009”, a declarat directorul Subansamble Auto Piteşti, Gheorghe Badea.

Firma produce accesorii şi piese de schimb pentru autoturisme şi are 3.600 de salariaţi, care lucrează în patru fabrici, la Piteşti, Craiova, Câmpulung Muscel şi Curtea de Argeş.
Vânzările de autovehicule noi au scăzut în octombrie cu 26,8% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, la 24.438 de unităţi.
Via|Mediafax

Lasă un răspuns