Catedrala indobitocirii neamului

Catedrala îndobitocirii neamului ce se va construi în spatele Palatului Parlamentului este un proiect megalomanic pe care Ceaușescu ar fi cu adevărat invidios. Nici cei mai nemiloși dictatori nu au putut să născocească o asemenea invenție care să ia laptele de la gura sugarilor sau medicamentele de la patul bolnavilor și să satisfacă orgoliul unor popi lacomi ce și-ar găsi un loc sigur în neamul Borgia. Cât de diabolici sunt acești indivizi este greu de estimat, cert este că nu au milă de nimeni și niciun urlet al nostru nu îi poate opri să cheltuiască 400 de milioane de euro pentru acest proiect inutil.

Deși România este un stat laic, biserica ortodoxă reprezintă un echivalent local al talibanilor. Bisericile nu plătesc taxe, de niciun fel, deși încasează bani cu nemiluita. Este o nedreptate pe care o suportăm de ani de zile fără ca nimeni să facă ceva.

Asociația ASUR (Asociaţia Secular-Umanistă din România) a luat inițiativa și a montat în jurul Parlamentului afișe cu aceste nedreptăți suportate de populația ajunsă la pragul răbdării.

În România, în ultimii 15 ani, s-a inaugurat câte o biserica nouă la fiecare două zile, nota de plată fiind achitată, într-o măsură semnificativă, de bugetul de stat sau de către bugetele locale. În România, în aceeaşi perioadă, din cauza unui buget insuficient alocat Ministerului Educaţiei, s-au desfiinţat peste 21.000 de unităţi de învăţămînt – echivalent cu dispariţia a patru şcoli în fiecare zi a fiecărui an!„, se arată într-un comunicat la ASUR.

În România sunt 18.300 de biserici şi doar 4.700 de şcoli generale şi 425 de spitale, într-o țară aflată la coada Europei alături de Bulgaria.

Bineînțeles toate aceste biserici au fost construite din banii tăi, din impozitele și TVA-ul pe care îl plătești în fiecare zi.

Mai jos îl aveți pe patriarhul Daniel, despre care se spune că ar fi ofițer SRI, în Mercedesul său clasa S ce costă 100.000 de euro. Poate vă întrebați de unde au avut atâția bani odată ce aștia nu muncesc niciodată?! Răspunsul e simplu – din banii pe care noi toți îi plătim sub formă de taxe și impozite statului român.

Mercedes Clasa S al patriarhului
Mercedes Clasa S al patriarhului

One Comment on “Catedrala indobitocirii neamului”

  1. Primarul orasului Voluntari si-a scris numelele pe clopotele ce vor fi montate in catedrala de acolo, o alta constructia faraonica, Pe fiecare clopot scrie primar Pandele… Daa ii ei pe aia din Voluntari stau fara canalizare si fara strazi asfaltate in schimb au milioane de euro sa-i bage intr-o catedrala.

Lasă un răspuns