54,5 % dintre angajati si-ar parasi locul de munca daca ar fi amenintati cu reduceri salariale

Desi prima prioritate in aceasta perioada este siguranta locului de munca, mai bine de jumatate dintre angajati sunt gata sa caute un alt job decat sa accepte reducerile salariale.
Ultimul sondaj efectuat pe BestJobs.ro, pe un lot de 6.475 respondenti, a segmentat in procente optiunile angajatilor privind amenintarea cu reducerea salariului.

In contextul in care disponibilizarile inca prezinta actualitate in politicile de supravietuire ale companiilor mari, iar un loc de munca sigur este o valoare de care nu toti romanii beneficiaza in acest moment, majoritatea angajatilor are un cuvant greu de spus: 54,5% nu accepta o reducere salariala pentru a-si pastra jobul, 33% ar putea accepta reduceri salariale cuprinse intre 10 si 50%, iar 12,5% se declara nehotarati.

Sondajul privind optiunile pe care le considera angajatii in cazul unor reduceri salariale, desfasurat in intervalul 22-28 ianuarie 2009 pe un esantion de 6.475 subiecti, a inregistrat urmatoarele rezultate:

1. cu max 10% – 23%
2. cu max 25% – 8%
3. cu max 50% – 2%
4. nu as accepta – 54,5%
5. nu stiu – 12,5%

`Pozitia unica in care ne aflam la BestJobs ne ofera o perspectiva largita asupra pietei de recrutare prin compararea informatiilor din toate tarile in care suntem prezenti. Astfel constatam ca nu numai romanii reactioneaza activ la eventualitatea reducerii salariale, ci si angajatii din tarile apropiate: acelasi sondaj efectuat pe site-urile BestJobs din Bulgaria, Serbia si Republica Moldova a inregistrat cifre apropiate de cele obtinute in Romania. 58% dintre bulgari sunt gata sa-si lase jobul pentru un altul in cazul in care li s-ar aduce la cunostinta o reducere a lefei, ii urmeaza sarbii cu 56% si moldovenii cu 43%` a declarat Andrash Nagy, Manager BestJobs.

Lasă un răspuns