Dacia a plantat 600 de molizi pe platforma industriala Mioveni

O ampla actiune de impadurire a avut loc recent pe platforma industriala Dacia de la Mioveni. Salariatii departamentului dedicat protejarii mediului inconjurator din uzina au plantat 600 de molizi pe spatiile verzi. Aceste conifere sunt cel mai bine adaptate reliefului si mediului industrial din zona, contribuind la imbunatatirea calitatii aerului respirat de catre salariatii uzinei si locuitorii orasului Mioveni.
Aceasta actiune de plantare continua initiativa demarata in anul 2009, cand pe platforma de la Mioveni au fost plantati 800 de molizi. Dacia se va ingriji de spatiile verzi din perimetrul uzinei si anul viitor, cand este prevazuta o alta actiune de acest fel.
La Dacia, impactul asupra mediului inconjurator este la acelasi nivel ca in toate siturile de productie occidentale. Uzina este certificata ISO 14001 inca din anul 2005, iar investitiile in protectia mediului inconjurator insumeaza 19,7 milioane de euro pana in prezent. Astfel, in ultimii 7 ani, Dacia a reusit sa reduca emisiile de CO2 pe vehicul si consumul energetic cu 84%, consumul de apa cu 94% si emisiile de compusi organici volatili, cu 42,9%.
Un audit intern de mediu a avut loc saptamana trecuta in uzina. Acesta a fost realizat de o echipa acreditata de auditori din Franta, care au remarcat implicarea personalului Dacia in actiuni de reducere a impactului asupra mediului inconjurator si nivelul de informare a personalului in legatura cu subiectele de protectie a mediului.

Lasă un răspuns