Verbatim mizează pe becurile cu LED-uri

Becurile cu incandescență vor deveni istorie. Legislaţia Uniunii Europene va interzice de la 1 septembrie 2012 fabricarea şi importul tuturor becurilor cu incandescenţă de orice fel. Soluțiile pentru iluminatul casnic se vor limita în principal la lămpile cu fluorescenţă și la becurile LED.

Noua linie de produse Verbatim cuprinde 13 produse inclusiv lămpi LED care să înlocuiască becurile Classic A cu 25W la 60W, lămpile Classic B tip candle cu 15W la 25W, lampile spot de 20W şi becurile tip droplet de 25W pentru socket-urile MR16 GU5.3 şi PAR16. Temperaturile de culoare încep de la 2700K la 3000K iar fiecare model dispune de un index de culoare minim (CRI) de 80. Ambalate în pachete verzi distincte, gama LED pentru consumatori de la Verbatim este disponibilă prin intermediul magazinului online al companiei şi prin retaileri specializaţi.

Tehnologia LED este cea mai buna alternativă disponibilă pentru a înlocui becurile convenţionale. Spre deosebire de lămpile flourescente, lămpile LED oferă o viaţă de funcţionare dublă, se aprind instantaneu şi nu conţin materiale periculoase precum mercurul,” a comentat Jeanine Chrobak-Kando, Business Development Manager, LED EUMEA.

Cinci dintre lămpile LED din noua gamă sunt alternative pentru becurile Classic A cu alimentare la 220-240V. Lămpile dispun de variante de putere între 4W şi 11W şi inlocuiesc becurile convenţionale de 25W la 60W. Modelul de 11W oferă o intensitate de 810 lumeni iar modelul de 4W oferă 250 lumeni. Toate lămpile sunt disponibile cu socket E27(tip şurub) sau B22(tip baionetă) mai puţin optiunea reglabilă de 9W fabricată exclusiv pentru socket-uri E27.

Gama include două LED-uri tip candle cu socket E14 pentru a oferi iluminat ambiental, potrivite mai ales pentru aşezarea pe noptieră sau masa din interior. Un model transparent de 3.5W va inlocui un bec tradiţional de 15W în timp ce o versiune translucentă de 4W va înlocui un bec cu incandescenţă de 25W. Două LED-uri de 4W tip droplet cu socket E14 sau E27 sunt de asemenea disponibile.

Consumatorii pot alege între două lămpi tip spot MR16 cu socket GU5.3. Modelul de 4W oferă un con de lumină de 20°în timp ce versiunea de 6W oferă un con de lumină de 25°. Ambele spot-uri sunt potrivite pentru a capta atenţia asupra obiectelor de artă din living sau pentru accentuarea iluminatului din baie. Ideal pentru accentuarea iluminatului din bucătărie, dormitor sau de-a lungul coridorului, un LED 4W PAR 16 GU10 înlocuieşte becurile convenţionale de 20W şi oferă o intensitate de 180 lumeni în timp ce un LED 4W LED R50 cu fitting E14 completează seria.

Verbatim LED

Lasă un răspuns