Home » Energie » Vom avea mai mulți prosumatori

Vom avea mai mulți prosumatori

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat astăzi, 30 aprilie 2020, o nouă listă cu peste 5.000 de dosare acceptate în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională.

În comunicatului de presă publicat de Administrația Fondului pentru Mediu se spun următoarele:

De la demararea analizei dosarelor, au fost aprobate în total 10.450 persoane fizice, pentru fiecare proiect în parte acordându-se o finanțare în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, până la cel mult 20.000 lei. Conducerea instituției a depus eforturi pentru deblocarea programului, în vederea analizării și evaluării într-un ritm accelerat a tuturor dosarelor depuse la instalatori și înregistrate în aplicația informatică. De asemenea, va fi publicat pe site-ul AFM, la intervale regulate, liste noi și vom lua în continuare măsurile care se impun pentru a susține continuitatea programului de finanțare, chiar și în condițiile desfășurării activității la domiciliul personalului implicat în evaluare, având în vedere situația de urgență în care ne aflăm. Reamintim că, pe perioada stării de urgență instituite la nivel național, toate termenele în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice se suspendă, urmând a fi reluate în 30 de zile de la data încetării acestei situații. În această perioadă, participanții în cadrul Programului pot derula în continuare activitățile specifice, cu respectarea celorlalte prevederi legale.

Postat de in data de 30 aprilie 2020. In categoria Energie. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login

center>