Startup-ul GBatteries pretinde că bateriile se pot reîncărca mult mai rapid

O companie recent înființată spune că actualele baterii litiu-ion se pot încărca mult mai rapid dacă procesul este monitorizat și controlat de senzori speciali și de software-ul la care aceștia lucrează.


„Majoritatea companiilor se concentrează pe dezvoltarea unor noi substanțe chimice sau materiale (de exemplu, Enevate, Storedot) pentru a îmbunătăți viteza de încărcare a bateriilor. Dezvoltarea de noi materiale este dificilă, iar extinderea producției la nevoile companiilor auto necesită miliarde de dolari”, a spus Khomutov. „Tehnologia noastră este o combinație de algoritmi software (AI) și electronică, care funcționează cu baterii Li-ion care au fost deja validate, testate și fabricate de producătorii de baterii.” Nimic altceva nu trebuie schimbat „.


Produsul le permite utilizatorilor să încarce un acumulator de 60 kWh, cu o autonomie de 190km, în 15 minute, comparativ cu 24km în 15 minute, în prezent.

„Tehnologia funcționează cu baterii litiu ion și cu infrastructura de încărcare rapidă existentă prin integrarea unui adaptor patentat autonom pe un port de încărcare a autovehiculului”, scrie echipa.

Ei au făcut demonstrații cu produsul lor la CES 2019.


Cele mai multe sisteme de încărcare depind de sisteme destul de primitive pentru alimentarea bateriilor. Diferiți factori – inclusiv temperatura – pot încetini sau opri încărcarea. Bateriile gestionează acest lucru prin stabilirea unui model de încărcare foarte specific, care „încetinește” și „accelerează” încărcarea după cum este necesar. Acest lucru permite ca încărcarea să meargă mult mai repede în condițiile corecte.