Statie de reincarcare rapida pentru automobilele electrice

Chargepoint LevelCoulomb Technologies si Aker Wade Power Technologies au ajuns la un acord prin care vor dezvolta statii publice pentru reincarcarea automobilelor electrice in numai 30 de minute. Aceasta tehnologie ar permite automobilelelor electrice sa parcurga distante mari fara a stationa un tip indelungat.
Statia de reincarcare denumita „Level 3 ” arata identic cu o pompa de benzina dar poate furniza 480 de volti la 125 de amperi. Cu alte cuvinte o singura statie ar consuma 59,5 KW in momentul functionarii. Incarcarea simultana a 100 de automobile ar insemna 5,95 MW ceea ce ar pune mari probleme pentru retelele electrice.
Ca sa va faceti o idee despre cantitatea de energie electrica necesara, centrala hidroelectrica pe care Guvernul Romaniei doreste sa o construiasca pe Oltul inferior in dreptul localitatii Islaz are o putere instalata de numai 27MW. Pentru a putea crea un sistem viabil se impune construirea unor linii electrice speciale precum si a unor centrale puternice. O alta problema care se pune este cea a sigurantei in exploatare.Pretul pentru o singura unitate este de 40.000 de dolari iar instalarea acesteia mai scoate din buzunarele investitorului 20.000USD. Statiile vor fi disponibile spre sfarsitul acestui an.

Lasă un răspuns