Home » Economic » Dacia si capsunarii principalele surse de venit ale Romaniei

Dacia si capsunarii principalele surse de venit ale Romaniei

Economia românească este susținută de câteva resurse importante fără de care am fi mai săraci cu vreo 10 miliarde de euro (adică mai bine de jumătate din cel mai mare împrumut de la FNI pe care le-a luat țara noastră). Fără bani aduși de românii care muncesc în afară și fără exporturile câtorva companii românești ce au peste un miliard de euro cifra de afaceri, România ar fi trimisă rapid la sapă de lemn. În topul exporturilor românești se află Dacia. Compania deținută de Renault exportă 90% din automobile produse la Mioveni devenind o marcă consacrată la nivel global. Principalele piețe la export, Franța și Germania, sunt și cele mai pretențioase însă nemții și francezii apreciază în al mod lucrurile față de cum o facem noi. Dacia este urmată de Nokia, Rompetrol și Combinatul ArcelorMittal din Galați, fiecare dintre aceste companii fiind un exemplu de succes.
În fiecare an, pentru echilibrarea deficitului de cont curent, exporturilor românești se adaugă banii românilor ce muncesc în afară în sumă de aproximativ 7 miliarde de euro. Fără acesti bani României i-ar fi mult mai greu decât îi este în prezent, măsurile de combatere a crizei ar fi mult mai drastice și mai multe sute de mii de români și-ar pierde locurile de muncă.

Dacia

Dacia

Etichete: , ,
Postat de in data de 21 iulie 2010. In categoria Economic. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

One Response to Dacia si capsunarii principalele surse de venit ale Romaniei

You must be logged in to post a comment Login

center>