Volkswagen si Toshiba colaboreaza in domeniul electric

Volkswagen AG (Wolfsburg) si Toshiba Corporation (Tokio) semneaza astazi o scrisoare de intentie. Scopul este reprezentat de cooperarea in domeniul dezvoltarii motoarelor electrice si a sistemelor electronice de comanda aferente pentru New Small Family conceputa de Volkswagen. In mod suplimentar, Volkswagen si Toshiba intentioneaza sa creeze sisteme de baterii cu densitate energetica ridicata pentru generatia urmatoare de autovehicule cu motor electric.
Presedintele consiliului de administratie al firmei Volkswagen AG, prof. dr. Martin Winterkorn, a subliniat: „Volkswagen intensifica activitatea de dezvoltare a tehnologiilor de propulsie ale viitorului in numeroase domenii. Pentru a consolida pozitia noastra puternica, Volkswagen realizeaza investitii durabile si creeaza cadrul pentru a pune bazele raporturilor de cooperare cu alte firme. Una dintre cele mai importante componente in acest scop este reprezentata de cooperarea cu Toshiba. Am urmatoarea convingere: in acest mod este intensificata activitatea de dezvoltare a autovehiculelor cu motor electric pentru productia de serie, accesibile clientilor nostri.” Scopul firmei Volkswagen este acela de a deveni primul producator care sa ofere o solutie fara emisii, la costuri rezonabile si sigura, disponibila pentru productia extinsa de serie in scopul realizarii de autovehicule cu propulsor electric. „Pana cand vom avea la dispozitie un autoturism cu motor electric pentru toti, trebuie sa depunem eforturi intense in activitatea de cercetare si dezvoltare, in special pentru tehnologia de executie a bateriilor cu litiu-ion, sector in care concernul Volkswagen coopereaza si cu alti parteneri potentiali in sectorul tehnologic, alaturi de Toshiba”, afirma prof. dr. Winterkorn.

Volkswagen Twindrive Golf
Volkswagen Twindrive Golf

 
 
Scrisoarea de intentie a fost semnata de prof. dr. Winterkorn si Atsutoshi Nishida, presedinte si CEO al Toshiba Corporation. Nishida a declarat: „Ne bucuram ca punem bazele unui parteneriat reciproc avantajos cu Volkswagen, unul dintre cei mai importanti producatori de automobile, care se remarca prin angajamentul deosebit la productia de autovehicule ecologice. Know-how-ul comun al celor doua concerne internationale care isi desfasoara activitatea in sectorul tehnologic va reprezenta o etapa importanta – pana la realizarea tehnologiilor pentru autovehiculul viitorului.” Acesta este un semnal pozitiv pentru mobilitate, bazata pe ecologie si rentabilitate.
 
Sursa: Porsche Romania – Volkswagen/ TESS

Lasă un răspuns