Audi A4 – cel mai cautat model premium german in 2008

Audi a reusit in 2008 sa fie marca preferata a cumparatorilor de autoturisme premium din Romania, depasind principalii competitori Mercedes Benz si BMW. Raportul de vanzari, realizat de APIA, claseaza Audi pe prima pozitie – cu un total de 2856 de unitati vandute anul trecut. Printre modelele care s-au bucurat de cel mai mare succes printre cumparatorii din Romania au fost A4 – 1251 de autoturisme vandute, cifra incluzand si versiunea Avant, A3– 425 de unitati, ce cuprind si modelele A3 Sportback si A3 Cabriolet. De asemenea, in segmentul SUV, Audi Q7 a continuat sa atraga atentia clientilor – Audi reusind sa vanda 483 de unitati din acest model.

Audi TT
Audi TT

„Cele mai recente date legate de inmatricularea automobilelor arata ca modelul Audi A4 este cel mai de succes din clasa premium in Germania, lucru care ne bucura mult. In 2008 au fost inmatriculate 98.714 de unitati A4, cifra neegalata de nici un alt model premium. De asemenea, Audi A6 a iesit pe primul loc in clasa sa, cu 45.304 inmatriculari.
In Germania, a doua generatie a modelului Audi TT, legendar in materie de design, a inregistrat 10.630 de inmatriculari, devenind astfel cel mai de succes automobil sport din tara in 2008. Cota de piata a AUDI AG in Germania a crescut cu 0,8% ajungand pana la 8,1%. 
In Europa de Vest, cota de piata a Audi a crescut cu 0,4%, atingand procentul de 4,8%, ceea ce reprezinta o performanta unica pe piata autoturismelor premium din regiune. 
„In prezent, Audi inregistreaza o crestere mai mare decat oricare alta marca premium din regiune – si gratie modelelor noi vom mentine aceasta crestere dinamica”, declara Rupert Stadler, presedintele consiliului director al AUDI AG. „Pe o piata dificila, dorim sa ne marim si mai mult cota de piata in Germania si Europa occidentala”. 
In aceasta perioada, se proiecteaza noi versiuni ale modelul Audi A4, iar versiunile de top ale gamei de modele – S4 Sedan si Avant – au luat deja drumul reprezentantelor de vanzari din Europa. Noul model A4 Avant a fost lansat in luna aprilie 2008. Pe langa distinctia acordata de revista Auto-Flotte la categoria parc de masini, cel mai bine vandut model Audi a castigat deja numeroase alte distinctii, surclasandu-si concurentii la toate testele comparative importante. 
Versiunea imbunatatita a modelului A6 a fost lansata in luna septembrie 2008. In prezent, acest model care a obtinut de asemenea, primul loc la categoria parc de masini din clasa sa, este cea mai de succes limuzina business din Germania. Odata cu lansarea modelului Audi TTS, versiunea de top a gamei TT, Audi a prezentat primul model S din aceasta clasa. Audi TT TDI a debutat ca primul automobil sport de serie propulsat de un motor diesel.
Sursa: Porsche Romania / Scorpion

Lasă un răspuns