O noua epoca pentru Dacia

Dacia a luat naştere în 1966 la Colibaşi(astăzi Mioveni), Judeţul Argeş; având la bază un acord între autorităţile comuniste şi producătorul francez de automobile Renault, ce prevedea asamblarea unui model Renault sub marca Dacia.
Construcţia Uzinei de Autoturisme Mioveni a început în 1966 şi s-a încheiat într-un timp record de doar un an şi jumătate. Pe 1 Iulie 1968, se încep testele la cele 217 staţii de lucru din uzină, iar pe 3 August 1966, se testează primul motopropulsor.
Printre simbolurile Dacia adanc inradacinate in constiinta romanilor se numara si pavilionul de la Mioveni. Fiecare roman are amintiri placute sau mai putin placute legate de automobilul national dar pentru cei din zona Pitestiului imaginea sediului administrativ Dacia insemna chiar mai mult, era sinonima cu bunastarea si siguranta zilei de maine. Dacia insa merge inainte mai bine si mai rapid ca niciodata.
Salonul de la Geneva, ce isi va deschide portile la inceputul lunii martie, va prilejui lansarea unor noi concepte si modele Dacia. In locul vechiului sediu administrativ construit in anii 60′ se va construi o parcare moderna cu 600 de locuri.
In clipul de mai jos sunt prezentante momentele spectaculoase din timpul imploziei ce a dus la demolarea pavilionului administrativ Dacia.

Lasă un răspuns