Home » Auto » Toyota anunță noi motoare de înaltă eficiență

Toyota anunță noi motoare de înaltă eficiență

Creșterea standardelor privind consumul de combustibil și emisiile de dioxid de carbon, precum și presiunile exercitate de automobilele electrice, stimulează marii contructori auto să construiască motoare din ce în ce mai eficiente.

Motor Toyota de 2.5 litri

Motor Toyota de 2.5 litri


Această eficiență vine cu un cost mai mare de producție și cu cheltuieli mai mari de întreținere, însă acestea vor fi suportate de cumpărător, care se va vedea nevoit peste ani să schimbe injectoare, turbine, filtre și senzori la prețuri ireal de mari.

Un nou motor Toyota de 2.5 litri

Noul motor Toyota de 2.5 litri pe benzină este un sistem hibrid cu patru cilindri în linie. Pe lângă motor, Toyota a mai prezentat două cutii de viteze cu 8 și 10 rapoarte.
Dezvoltarea acestor grupuri se va face în baza platformei Toyota New Global Architecture (TNGA) ce presupune o nouă regândire a ansamblului motor-cutie-transmisie pentru obținerea unei eficiențe cât mai ridicate.
În următorii cinci ani, Toyota plănuiește să lanseze 17 versiuni a nouă motoare, incluzând motorul de 2.5 litri, prezentat recent. În anul 2021, Toyota dorește ca 60% din automobilele sale să fie echipate cu noile motoare.

Toyota Prius Prime 2017 – prezentare

Etichete: ,
Postat de in data de 10 decembrie 2016. In categoria Auto. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

You must be logged in to post a comment Login

center>