Tesla reduce prețurile la toate modelele cu până la 5.000 de dolari

Tesla Roadster 2020

Achiziția unui automobil electric va fi motivată și de rațiuni economice, nu numai de mediu. În curând, prețurile pentru automobilele electrice vor fi mai mici decât cele ale modelelor echivalente, dotate cu motoare termice. Într-o decadă în care un simplu automobil Dacia poate sări de 20.000 de euro, Tesla reduce prețurile la toate modelele cu până la 5.000 de dolari. Tesla a aplicat încă o rundă de reduceri de preț pentru întreaga sa gamă în Statele Unite pe 6 aprilie 2023. Aceste ultime reduceri de preț variază între 2 și 6 la sută, variantele de bază ale Tesla Model S și Model X obținând cele mai semnificative reduceri de 5.000 de dolari fiecare.
Tesla Model Y are acum un preț de pornire de 51.630 dolari, la care se poate aplica bonusul oferit de Statul Român pentru automobilele electrice.


Tesla Model 3, echipat cu un singur motor pe spate, pornește de la 43.630 dolari. Dacă aplicăm o reducere de aproximativ 11.000 de dolari, oferită prin Rabla Plus, prețul ar putea ajunge la 32.630 de dolari, adică cu numai 9000 de dolari mai mare decât cel al unei Dacii Jogger sau Duster. Spre deosebire de Dacia cu motor termic, Tesla Model 3 nu consumă benzină, prin urmare costurile de utilizare ar putea fi mai mici.


De reduceri se bucură și modelele S sedan și X, însă zona aceasta de preț este mai puțin accesibilă românilor.