Ford E-Transit Courier – primul vehicul electric fabricat în România

Ford E-Transit Courier

Ford E-Transit Courier este primul vehicul electric fabricat în România. Uzina Ford Otosan Craiova va produce din a doua parte a anului viitor (2024) modelul Transit Courier echipat cu motor electric și încărcare rapidă.


„E-Transit Courier este următorul pas al programului global de peste 50 miliarde de dolari prezentat de Ford cu scopul de a conduce revoluția electrificării. Compania își electrifică emblematica familie de vehicule comerciale Transit, iar E-Transit Courier se alătură modelelor mai mari din portofoliul Ford Pro, respectiv E-Transit și E-Transit Custom” au declarat oficialii uzinei craiovene.

E-Transit Courier poate fi încărcat rapid la o priză rapidă de 100 kW sau de la o priză de curent alternativ cu putere mai redusă. Motorul electric de 100 kW (136 CP) și posibilitatea de conducere cu o singură pedală (One-Pedal) îl fac ideal pentru oraș. Încărcarea bateriei se poate face de la 10 la 80% în mai puțin de 35 de minute, autovehiculul adăugând o autonomie de 87 de kilometri în numai 10 minute. E-Transit Courier are o sarcină utilă de 700Kg și poate fi o soluție ideală pentru firmele care fac distribuție în zonele urbane, sau pe trasee scurte în jurul orașelor.