Tesla Model 3 a ieșit pe drumurile publice

Elon Musk a postat pe Twitter un scurt video cu Tesla Model 3, automobilul electric cu preț mediu, ce se va adresa unui public mai larg.
Automobilul este descris drept „release candidate version” ceea ce înseamnă că prototipul este aproape de versiunea finală și că modificarile majore vor fi înghețate în vederea începerii producției de serie. Tesla va îmbunătăți în continuare noul model, însă aceste modificări vor fi făcute pe partea de software, prin actualizări periodice.


Tesla Model 3 va fi produs în fabrica Gigafactory din Nevada, Statele Unite ale Americii, acolo unde liniile de fabricație sunt pregătite să producă sute de mii de acumulatori anual. Model 3 va costa 35.000 de dolari (fără taxe și subvenții).
Automobilul va avea o autonomie de 346 de kilometri, cinci stele la capitolul siguranță și va ajunge de la 0 la 100km/h în numai 6 secunde. Tesla Motors este o companie respectabilă, mașina va avea autopilot (adică se va conduce singură pe drumul public) iar caroseria va fi construită din aliaj de aluminiu.
Tesla Model 3
Tesla Model 3

Tesla Motors va începe să conteze pe piața automobilelor de volum. Tehnologiile sale avansate, ce le depășesc cu mult pe cele ale vechilor producători germani, vor lua locul vechilor motoare cu ardere internă. Dieselul va rămâne pentru agricultură, iar actualele automobile vor fi doar piese de muzeu, depășite de timp și de vremuri. Rămâne doar o chestiune de timp până se va întâmpla acest lucru, iar tot ce ne bucură este faptul că vom beneficia de aceste tehnologii de top într-un orizon scurt de timp.

Lasă un răspuns