Stații de încărcare private disponibile la tot pasul!

Automobilul electric și industria care se dezvoltă în jurul său par să avanseze în ritm accelerat. Dacă cei mai mulți dintre noi ne gândim la investițiile guvernamentale când vine vorba infrastructura de reîncărcare a mașinilor electrice, antreprenorii au deja o soluție la scară largă. Aceștia vor să construiască site-uri prin care persoanele private își pot pune la dispoziție șoferilor prizele de acasă.
Site-urile vor funcționa întocmai ca booking sau airbnb, afișând fiecare proprietar ce vinde curent electric.
Spre exemplu, un automobil electric, aflat într-o călătoria prin Europa va putea profita de sutele de prize din fiecare localitate, pe care le va identifica pe aceste siteuri.

Câștigă bani din vânzarea curentului electric!

Cum aceste siteuri de intermediere au un succes extraordinar, este foarte probabil ca să existe un număr mare de proprietari care vor să facă profit din vânzarea curentului electric. O soluție ca aceasta în care toată lumea câștigă este de preferat în dauna unei abordări monopoliste.
Un astfel de site este plugshare.com care oferă o hartă cu toate stațiile de reîncărcare disponibile. Un site similar a lansat și Renault. Se numește Elbnb.se și este axat pe piața suedeză.
Rețeaua de stații de reîncărcare a început să fie tot mai densă, chiar și în România, iar odată ce prețul automobilelor electrice va fi redus, aceasta va crește și mai mult.

Renault Zoe
Renault Zoe

Lasă un răspuns