Automobilele Tesla cu baterii de 100kWh au fost aprobate

Zvonurile despre viitoarele automobile electrice Tesla cu baterii de 100kWh au acum un fundament bazat pe documente. Mai precis, autoritatea daneză, precum și cea europeană au primit cereri pentru aprobarea unor modele cu baterii de 100kWh și autonomie de 613 kilometri. Automobilele Tesla Models S vor fi oferite în variantele: 100D, P100D și P100D cu upgrade Ludicrous, care se traduce printr-o accelerație de la 0-100km/h ieșită din comun.
SUV-ul Tesla Model X va fi înregistrat sub versiunile 75X, 90X, 100X, unde cifra reprezintă puterea bateriei, iar X modelul pe care a fost montată.
Referitor la informațiile aflate de un hacker danez și publicate pe siteul blog.kenteken.tv Elon Musk face nici nu infirmă darnici nu confirmă, acesta spune într-o postare pe Twitter că „hackingul e un dar”.


Autonomia automobilelor electrice continuă să crească, viitorul Tesla Model S 100D având posibilitatea să circule 613 kilometri cu o singură încărcare. Având în vedere că o stație rapidă poate reîncărca această baterie imensă într-o oră, este clar că o călătorie cu automobilul electric este posibilă pe distanțe mari.
Și în România lucrurile se mișcă în direcția potrivită. Ghidul Programului de dezvoltare a infrastructurii de încărcare a autovehiculelor electrice și hibrid – „Infrastructură de alimentare verde”, anunțat luna aceasta (august 2016) de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) prevede până la 6.000 de puncte de alimentare instalate în rețea, până în anul 2020.

Programele ”Rabla PLUS” și ”Infrastructură de alimentare verde” au forța de a rupe barierele care au ținut pe loc dezvoltarea transportului urban verde în România și de a face tranziția tot mai mult în viitor de la carburant la curentul electric. Vrem ca pe măsură ce punctele de încărcare vor fi finalizate să le actualizăm într-o hartă on-line pe care orice șofer să o poată consulta înainte de a pleca spre orice destinație”, a declarat Cristiana Pașca Palmer, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Tesla Model X
Tesla Model X

Update: Tesla Motors a anunțat în mod oficial disponibilitatea automobilelor electrice Model S și Model X, echipate cu baterii de 100 KWh.

Lasă un răspuns