Sony și Honda vor construi împreună automobile electrice

Sony și Honda au semnat un memorandum pentru a proiecta și comercializa împreună vehicule electrice. Acordul nu este încă definitiv, dar scopul este de a înființa o societate mixtă în acest an și de a începe vânzarea de vehicule până în anul 2025.


Honda va proiecta, produce și comercializa primul model electric, urmând ca Sony să creeze platforma de servicii de mobilitate. Ideea este de a îmbina construcția de mașini Honda cu expertiza Sony în domeniul infotainment.


Pentru Honda, joint-venture-ul ar putea să o ajute să-și atingă obiectivul de a-și schimba întreaga linie de vehicule electrice până în 2040. În prezent, compania are una dintre cele mai slabe game de vehicule electrice, singurul său automobil electric vândut în număr mai mare fiind Honda E.


Sony a prezentat două automobile electrice cu design propriu, Vision-S EV și SUV-ul electric Vision-S 02. La momentul apariției, Vision-S a fost o vitrină pentru toate punctele forte ale celor de la Sony, împachetând 33 de senzori diferiți pentru tehnologia 360 Reality Audio, afișaje cu ecran lat, conducere autonomă și alte caracteristici interesante.