BMW, Qualcomm şi Arriver vor coopera pentru condusul autonom

BMW Concept XM

BMW, Qualcomm şi Arriver Software AB au anunţat o cooperare pe termen lung pentru dezvoltarea tehnologiilor de condus autonom. Companiile au semnat un acord pentru o cooperare strategică, care se va concentra pe dezvoltarea comună a tehnologiilor de condus autonom de ultimă generaţie, de la Programul de Evaluare a Automobilelor Noi (NCAP), Sisteme Avansate de Asistare a Condusului de Nivel 2 până la funcţionalităţi de Condus Automatizat Avansat de Nivel 3.

Codezvoltarea funcţiilor software se bazează pe actualul pachet de software BMW Automated Driving, lansat pentru prima dată cu BMW iX în 2021, care va fi extins în continuare în următoarea generaţie prin această cooperare. În noiembrie 2021, companiile au anunţat că următoarea generaţie de Sistem de Condus Autonom al BMW va fi portată pe sistem-on-chip (SoC) Snapdragon Ride Vision, inclusiv Arriver Computer Vision şi controlerele SoC de calcul ale platformei Snapdragon Ride gestionate de platforma de servicii Car-to-Cloud Snapdragon.


Eforturile se vor concentra pe crearea unei platforme scalabile pentru condus autonom, bazată pe o arhitectură de referinţă comună, specificaţii ale setului de senzori şi cerinţe de siguranţă cu dezvoltare comună, lanţ de instrumente şi un centru de date pentru stocare, reprocesare şi simulare. Cooperarea va face ca peste 1.400 de specialişti să lucreze împreună în locaţii din întreaga lume, inclusiv România, alături de Germania, SUA, Suedia, China şi Centrul de Testare BMW AD din Republica Cehă.