sezamo își lansează serviciile în România cu o flotă de mașini electrice

PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen

Supermarketul online sezamo, parte a grupului european Rohlik, care își începe activitatea în primăvara aceasta, anunță că își lansează serviciile susținuți, în primă fază, de o flotă de mașini de livrare în totalitate electrice.

sezamo a achiziționat vehicule electrice „MAXUS EV” pentru flota sa, care pot călători aproximativ 250 kilometri cu o singură încărcare și sunt alimentate de un motor electric de 90 kW, folosind baterii cu o capacitate de până la 52,5 kWh.

La momentul lansării, sezamo va dispune de 40 de mașini cu care curierii vor putea livra peste 8.000 de produse de tip supermarket, la care se adaugă cele provenite de la artizani și fermieri locali, în toate sectoarele din București și în județul Ilfov, în 2 ore de plasarea comenzii.

Prin achiziția de mașini full-electrice, sezamo demonstrează respectul susținut față de mediul înconjurător și reduce, astfel, amprenta de carbon asupra mediului. Sustenabilitatea este unul dintre avantajele competitive fundamentale pentru sezamo – sortiment mare de produse, servicii inovative, prețuri competitive și respectul pentru mediul înconjurător. Pe lângă flota de mașini, curierii vor livra cumpărăturile clienților în pungi reutilizabile, iar surplusul de alimente va fi donat către Banca de Alimente, demonstrând, astfel, eforturile susținute în această direcție.

La început, va exista un număr de aproximativ 30 de curieri proprii, fiecare având alocată câte o zonă din București sau Ilfov pentru a eficientiza întreg procesul și timpii de livrare. În funcție de tipul comenzilor, fiecare mașină va putea livra, în medie, în jur de 11 comenzi, pe cele mai eficiente rute. De asemenea, vor exista stații de încărcare dedicate mașinilor 100% electrice chiar la depozitul sezamo din CT Park, situat în nordul Bucureștiului.