Primul Ford romanesc se va fabrica in 8 septembrie

Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa lasa sa se scurga catre presa in luna aprilie data la care este programata sa inceapa productia de autovehicule la uzina din Craiova. Informatiile furnizate de acesta se pare ca au fost cat se poate de documentate, fiind confirmate de Dionisio Campos, Directorul Ford România. Din 8 septembrie a doua uzina auto din Romania va incepe productia efectiva. Ford se va axa mai mult pe calitate decat pe cantitate, 90% din productia fabricii fiind destinata exportului. Primul model ce va intra in productie va fi Transit Connect, urmand ca pe viitor sa fie dezvoltate alte automobile in special cele de clasa cum ar fi Fiesta.
Politicienii romani se intrec in a-si asuma merite ce nu li se cuvin, Mircea Geoana anuntandu-si deja prezenta in data de 8 septembrie la Craiova.
Ford a achizitionat in septembrie 2007, 72.4% din capitalul Automobile Craiova pentru suma de  57 de milioane de euro. Investitia Ford din judetul Dolj va schimba radical perspectivele economice ale zonei punand in valoare experienta craiovenilor in industria constructiilor de masini.

Ford Transit Connect
Ford Transit Connect

Lasă un răspuns