Noul Polo este Masina Anului 2010 în Europa

În data de 30.11.2009 Volkswagen Polo a primit distinctia de „Masinia Anului in Europa”.
Selectarea ca Masina Anului este unul dintre cele mai vechi si mai de prestigiu premii din Europa. Din toate automobilele nou-lansate cele mai bune au fost premiate în fiecare an începând din 1964. Ultima data când un Volkswagen a câstigat a fost în 1992: pe atunci noul Golf generatia a treia a iesit victorios întrecând Opel Astra si Citroen ZX. În concurenta de astazi, au votat 59 jurati din 23 de tari europene. Noul Polo a câstigat cu 347 de puncte, devansând Toyota IQ.
Selectia Noului Polo ca Masina Anului 2010 este încoronarea realizarilor unui an extraordinar pentru noul Polo, dupa ce deja acesta a fost numita Cea mai buna masina în 2009 de catre revista “Auto Motor Sport”, si a câstigat a premiile Grüne ( “Green”) si Goldene Lenkrad ( ” Golden Steering Wheel”), acordate de catre editorul Springer Verlag -, precum si Trofeul Auto al ” Autozeitung ” câstigat doar cu câteva zile în urma.

Volkswagen Polo 2009
Volkswagen Polo 2009

De la lansarea sa pe piata in luna mai a acestui an, Volkswagen a primit peste 130.000 de comenzi pentru noua masina, benchmark al clasei compacte. Polo este disponibil si cu 3 usi si 5 usi. Gama Polo BlueMotion, cu un consum de combustibi de doar 3.3 litri, îl face cel mai eficient ca si consum si cea mai ecologica masina de cinci locuri din lume.