Noul Polo este Masina Anului 2010 în Europa

În data de 30.11.2009 Volkswagen Polo a primit distinctia de „Masinia Anului in Europa”.
Selectarea ca Masina Anului este unul dintre cele mai vechi si mai de prestigiu premii din Europa. Din toate automobilele nou-lansate cele mai bune au fost premiate în fiecare an începând din 1964. Ultima data când un Volkswagen a câstigat a fost în 1992: pe atunci noul Golf generatia a treia a iesit victorios întrecând Opel Astra si Citroen ZX. În concurenta de astazi, au votat 59 jurati din 23 de tari europene. Noul Polo a câstigat cu 347 de puncte, devansând Toyota IQ.
Selectia Noului Polo ca Masina Anului 2010 este încoronarea realizarilor unui an extraordinar pentru noul Polo, dupa ce deja acesta a fost numita Cea mai buna masina în 2009 de catre revista “Auto Motor Sport”, si a câstigat a premiile Grüne ( “Green”) si Goldene Lenkrad ( ” Golden Steering Wheel”), acordate de catre editorul Springer Verlag -, precum si Trofeul Auto al ” Autozeitung ” câstigat doar cu câteva zile în urma.

Volkswagen Polo 2009
Volkswagen Polo 2009

De la lansarea sa pe piata in luna mai a acestui an, Volkswagen a primit peste 130.000 de comenzi pentru noua masina, benchmark al clasei compacte. Polo este disponibil si cu 3 usi si 5 usi. Gama Polo BlueMotion, cu un consum de combustibi de doar 3.3 litri, îl face cel mai eficient ca si consum si cea mai ecologica masina de cinci locuri din lume.

Lasă un răspuns