Noul Polo disponibil din vara

 
Noul Polo va fi disponibil in Europa din luna iunie a acestui an, noile motorizari si pretul accesibil fiind principalele atuuri ale marcii germane.
Valorile tehnice optime oferite de noul Polo sunt asigurate graţie noilor propulsoare TDI şi TSI, precum şi a cutiei de viteze cu dublu ambreiaj (DSG) cu 7 trepte, rezultând la numeroase niveluri de putere valori reduse semnificativ cu privire la consumul de carburant şi la emisii. În acest context, se remarcă noul propulsor 1.2 TSI. Motorul cu injecţie directă pe benzină, cu patru cilindri şi turbină de supraalimentare, dezvoltă 77 kW / 105 CP şi consumă numai 5,5 litri de carburant la 100 kilometri (129 g/km CO2).
În ansamblu, pentru noul Polo vor fi disponibile în primul an şapte motoare – patru pe benzină şi trei diesel – cu un volum de putere cuprins între 44 kW / 60 CP până la 77 kW / 105 CP. Potenţialul oferit de noile motoare TDI este demonstrat cu titlu reprezentativ de modelul Polo 1.6 TDI cu 66 kW / 90 CP: În versiunea Polo BlueMotion, se remarcă prin consumul mediu de 3,8 litri la 100 kilometri şi emisii de 96 g/km CO2 fiind în prezent modelul cu cinci locuri cu cel mai redus consum şi cu cel mai mic nivel de emisii de noxe din lume.  

VW Polo BlueMotion
VW Polo BlueMotion

 
 
„Am preluat conceptul suveran al modelului Golf la clasa mai mică. Pentru a asigura un preţ de bază redus, designerii, proiectanţii şi producătorii au cooperat într-o manieră unică până în prezent. Nu va exista un alt model în această clasă care să beneficieze de dezvoltarea şi calitatea oferită de noul Polo“, subliniază prof. dr. Martin Winterkorn, preşedintele consiliului de administraţie al Volkswagen AG, vorbind despre filozofia noului Polo. 
Ca urmare a volumului ridicat al cererilor, noul Polo poate fi rezervat începând cu luna iunie 2009. În Germania, va fi disponibil la un preţ de pornire de 12.150 euro (pentru versiunea cu trei uşi).

2 Comments on “Noul Polo disponibil din vara”

Lasă un răspuns