Noul Opel Combo electric: Not great, not terible!

Opel Combo electric

Opel continuă lansările de utilitare electrice venind cu o soluție banală, care nu dorește să impresioneze pe nimeni. Frumusețea acestor autovehicule constă tocmai în utilitatea lor în mediul urban și în modul în care pot ajuta afacerile ce presupun livrarea de marfă în medii aglomerate. La fel ca Peugeot E-PARTNER, noul Opel Combo electric oferă o baterie de de 50Kwh și o nouă generație de motoare electrice cu o putere de 100 kW/136 CP.

Iar dacă specificațiile unor modele precum Peugeot E-Partner, Citroën E-Berlingo, Opel / Vauxhall Combo sau Fiat E-Doblò & Doblò vi se par identice, ei bine, acestea sunt fabricate de grupul Stellantis, diferențele constând în elemente de design și de identitate a mărcii.


Noua furgonetă compactă complet electrică, permite selectarea modurilor de rulare Eco, Normal și Power și poate parcurge până la 330 de kilometri (în mod teoretic) cu o singură încărcare a noii sale baterii de 50 kWh (ciclu combinat WLTP), cu 50 km mai mult decât predecesorul său. Acest lucru este posibil datorită dezvoltării continue a trenului de rulare complet electric și – pentru prima dată în Combo – a unei pompe de căldură foarte eficiente, care ajută la conservarea autonomiei bateriei în condiții de temperaturi scăzute. Propulsat de cea mai nouă generație de motoare electrice cu o putere de 100 kW/136 CP și un cuplu de 270 Nm, noul Combo Electric poate atinge o viteză maximă de 130 km/h. Cu un încărcător de bord de 7,4 kW standard (11 kW opțional), bateria poate fi reîncărcată la 80% din capacitate în mai puțin de 30 de minute la o stație publică de încărcare de 100 kW.

Punctul forte remarcabil al noului Opel Combo Electric rămâne capacitatea de a transporta și de a tracta încărcături grele. La fel ca predecesorul său, noua furgonetă compactă complet electrică continuă să ofere până la 4,4 metri cubi de spațiu de încărcare lider în clasa sa (la fel ca frații săi cu motor termic), în timp ce sarcina utilă de 780 kg și capacitatea de tractare de 750 kg.