Nissan oferă baterii recondiționate pentru Leaf

Recondiționarea bateriilor litiu-ion și prețul acestora nu mai e un mister. Nissan oferă în Japonia baterii cu litiu, de 24 kWh, la prețul de 300.000 de yeni (2850 de dolari). Bateriile sunt destinate celor care au modele Nissan Leaf mai vechi și doresc recondiționare actualilor acumulatori.
Nissan oferă, de asemenea, baterii de 30 și 40 kWh pentru modelul Leaf, fiind posibil chiar și un eventual upgrade al autonomiei. În mod normal, prețul pentru o baterie nouă de 24 kWh este de aproximativ 6200 de dolari, însă prețurile scad de la an la an. Cei care cumpără astăzi un Nissan Leaf vor putea schimba acumulatorul peste un număr de ani, la un preț mult mai accesibil.
Prin recondiționarea bateriilor vechi, Nissan speră să reducă deprecierea vehiculelor electrice și să scadă costurile de exploatare.
Când vine vorba de bateria de 40 kWh, aceasta costă 7800 de dolari atunci când este nouă. Nissan va oferi serviciul de recondiționare numai pentru bateriile de 24 kWh, urmând ca pe viitor, odată ce mașinile actuale îmbătrânesc, serviciul să fie disponibil și altor versiuni.
Noua ofertă de recondiționare a bateriilor a fost posibilă prin inaugurarea unei fabrici în orașul Namie, din estul Japoniei. Fabrica a fost construită de 4R Energy Corporation, un joint venture între Nissan și Sumitomo Corporation.

Nissan Leaf 2018
Nissan Leaf 2018

Lasă un răspuns