Nissan a instalat mai multe stații de încărcare CHAdeMO

Nissan a instalat mai multe stații de încărcare CHAdeMO (CHArge de MOve) pe măsură ce vânzările de vehicule electrice Leaf au crescut. Nissan Leaf este un automobil electric care s-a vândut foarte bine în Statele Unite ale Americii.

CHAdeMO în America

Nissan a raportat vânzări record în orașele: Atlanta, San Francisco, Los Angeles și Dallas. Dacă în luna ianuarie a anului 2013 în Statele Unite erau 160 de stații rapide de reîncărcare, la această oră numărul acestora a ajuns 633. Stațiile rapide de reîncărcare cu conector CHAdeMO, adoptat de Nissan, reușesc să încarce bateriile la 80% din capacitate în numai 30 de minute. În aceste condiții, automobilul electric poate fi un mijloc de transport pe distanțe lungi, mai ales dacă luam în considerare că orice șofer trebuie să facă o mică pauză după 300 de kilometri de condus.
În Europa sunt circa 1000 de stații de reîncărcare rapide ce respectă standardul CHAdeMO iar până la sfârșitul acestui an se urmărește ca numărul acestora să crească până la 1800.
O stație CHAdeMO poate furniza până la 62.5 kW, tensiunea curentului și intensitatea variind în funcție de țară.

Nissan Leaf
Nissan Leaf – modelul complet electric cu cel mai mare succes pe piața americană se încarcă cu ajutorul unui conector CHAdeMO

Mai multe informații despre CHAdeMO pe pagina wikipedia.

Lasă un răspuns