Marșul Mașinilor Eco Friendly și We Bike Romania

Volkswagen ID.6

Asociația SMARTiCITY vă invită sâmbătă, 28 august, la două marșuri care promovează transportul nepoluant: MARȘUL MAȘINILOR ECO Friendly, ajuns la editia a 4-a și WE BIKE ROMANIA, un marș al bicicletelor și trotinetelor, ajuns la editia a 2-a.

Evenimentul se alătură multor alte evenimente care dau același mesaj: și eu pot contribui la reducerea poluării! Punem mare preț pe exemplul personal.

“Transportul este responsabil pentru aproape 30% din emisiile totale de CO2 ale UE, de aceea va trebui să începem, din ce în ce mai mulți, să alegem soluțiile care poluează cât mai puțin sau deloc: mașini electrice, biciclete, trotinete, mersul pe jos, transport în comun, car sharing.“, a declarat Camelia Spătaru, Președinte Asociației SMARTiCITY.

Sunt invitați oficiali, reprezentanți ai companiilor din zona electromobiltații, ai unor ONG-uri care promovează transportul curat, personalități din cultură, sport, reprezentanți ai unor ambasade.

La eveniment vor participa și înotătorii lotului olimpic al României, David Popovici și Robert Glință, campionul mondial la înot în ape înghețate Paul Georgescu, precum și gimnastul Marian Drăgulescu, dar și Marius Cozmiuc, membru in lotul olimpic de canotaj, Dorin Alupei – antrenorul Lotului Național de Canotaj băieți, membri ai lotului național de copii la ciclism, dar si multi altii.

Parteneri instituționali: Ministerul Mediului, Apelor si Pădurilor, Ministerul Culturii, Administrația Fondului pentru Mediu.

Ambasadorii Danemarcei,  H.E. Mr. Søren JENSEN si Estoniei, E.S. Dna. Ingrid Kressel Vinciguerra vor fi de asemeni prezenți.

Pentru prima data în Capitala, bucureștenii pot să se plimbe cu prototipul ATP Bus e-UpCity, primul autobuz electric făcut de o firmă din România. Are în total 83 de locuri, dar poate ajunge la o configurație specială de maxim 95 de locuri și o autonomie de minim 200 km în oraș. Autobuzul vine cu WI-FI gratuit și cu prize USB, în dreptul fiecărui set de scaune .


Evenimentul de sâmbătă vrea să convingă cât mai mulți oameni să folosească un transport mai puțin poluant sau deloc poluant, pentru a reduce emisiile de CO2 din trafic. Totodată, susținem construcția mai multor piste mai sigure pentru biciclete/ trotinete, cât si locuri pentru parcarea lor. În plus, pledăm ca în școli, copiii să învețe cum să protejeze mediul, alegând bicicleta, trotineta sau, când vor crește, o mașină electrică sau un sistem de car sharing.

“Ținta europeană de decarbonizare a transportului urban cu 90% până în 2050 este de neatins dacă nu înțelegem să regândim modul în care ne deplasăm în orașe integrând soluții sustenabile și prietenoase cu mediul. Ne bucurăm să susținem a doua ediție a We bike Romania și considerăm că fiecare acțiune care aduce în discuție prioritizarea omului în oraș și nu a vehicolului este una importanta. Bicicleta face parte din mixul modal al orașului modern” – Raluca Fișer, Președinte Asociatia Green Revolution.

Parteneri: Renault-Dacia-Nissan, E.ON, EV-Connect, , DAHUA Tehnologies,UP Romania, Ford Romania, Automobile Bavaria, Drive TESLA, Teleport, BikExpert, Biro Electric, Evolio, EFdeN, Green Revolution, I’Velo, Asociatiei Energia Inteligenta, Magiun Topoloveni.

Plecarea în marș va fi la ora 11.00 din parcarea Bibliotecii Nationale Bucuresti iar traseele pentru biciclete/ trotinete/hoverboard-uri și mașini sunt urmatoarele:

Traseul pentru biciclete/ trotinete va fi: Biblioteca Națională – Bulevardul Unirii – Piața Alba Iulia – Bulevardul Unirii – Piața Unirii – Bulevardul Ion C. Brătianu- Piața Universității – Piața Romana- Piața Victoriei- Statuia Aviatorilor- Piața Charles de Gaulle, Arcul de Triumf- Piața Charles de Gaulle, Piața Victoriei – Calea Victoriei- Națiunile Unite- Piața Constituției – Piața Unirii- Biblioteca Națională.

Traseul pentru mașini va fi: Biblioteca Națională – Bulevardul Unirii – Piața Alba Iulia – Bulevardul Unirii – Piața Unirii – Bulevardul Ion C. Brătianu- Piața Universității – Piața Romana- Piața Victoriei- Statuia Aviatorilor- Piața Charles de Gaulle, Arcul de Triumf- Piața Charles de Gaulle, Piața Victoriei- Piața Romana- Piața Universității – Bulevardul Regina Elisabeta – Piața Operei- Splaiul Independentei – B-dul Libertății- Piața Constituției- Biblioteca Națională.