Grupul Volkswagen este implicat într-un imens scandal

Grupul Volkswagen este implicat într-un imens scandal, ce s-ar putea finaliza cu cea mai mare amendă din istorie.

Conform EPA, nemții de la Volkswagen stau prost cu cinstea!

Conform autorității americane EPA (Environmental Protection Agency), Volkswagen ar fi înșelat cu bună știință autoritățile americane cu scopul de a induce în eroare atât consumatorii cât și oficialii statului.
Volkswagen ar fi folosit un software complex, astfel încât motoarele diesel să se poată încadra în cerințele EPA deși acestea poluau mult mai mult decât se specifica.
Sunt incriminate 482.000 de automobile Volkswagen (Jetta, Beetle, Golf, Passat și Audi A3), fabricate între anul 2009 și 2015, echipate cu motoare diesel de 2 litri (celebrele TDI). Lista modelelor poate fi văzută în imaginea de mai jos extrasă din comunicatul EPA.

Automobilele Volkswagen incriminate de EPA
Automobilele Volkswagen incriminate de EPA

Comunicatul de presă publicat de EPA (Environmental Protection Agency) poate fi citit pe siteul agenției guvernamentale americane.

Scandalul Volkswagen în câteva imagini

Amendă pe măsura tupeului

Din surse credibile, Volkswagen ar putea primi o amendă de 37.000 de dolari pentru fiecare cetățean american pe care l-a înșelat. Valoarea totală a amenzii ar cumula 16 miliarde de dolari.

O întrebare pentru autoritățile române

S-au vândut în România automobile Volkswagen cu motoare diesel de 2 litri? Dacă da, atunci poate ar fi necesară o colaborare între Ministerul Mediului și EPA pentru a stabili dacă Volkswagen nu a procedat la fel și în România, declarând cifre false.
Toleranța pe care statul român o are pentru diverse corporații care nu respectă regulile concurenței nu face decât să dezavantajeze companiile care încearcă să joace cinstit pe o piață foarte dură.
Update: Volkswagen recunoaște acuzațiile agenției americane și anunță într-un comunicat oficial că 11 milioane de autoturisme au software-ul instalat.

Lasă un răspuns