General Motors şi Koenigsegg Group AB incheie o Conventie Temporara cu privire la Saab

General Motors Corp. şi Koenigsegg Group AB, un consorţiu condus de Koenigsegg Automotive AB, a confirmat astăzi detaliile unui memorandum de înţelegere cu privire la cumpărarea Saab Automobile AB care să asigure viitorul Saab.
Vânzarea, prevăzută a fi finalizată la sfârşitul celui de-al treilea trimestru al anului, include un angajament pentru o finanţare în valoare de 600 milioane de dolari furnizată de Banca Europeană de Investiţii (BEI), garantat de guvernul suedez. GM şi Koenigsegg Group AB vor acorda ajutor suplimentar pentru finanţarea operaţiunilor şi programele de investiţie în produs ale Saab. Acesta include lansarea de noi produse aflate în stadiu final de dezvoltare. Saab a început procedurile de reorganizare în conformitate cu Legea Suedeză la data de 20 februarie 2009. Aceasta conventie constituie o realizare cheie pentru ieşirea din procedura de reorganizare a Saab.
„Aceste este un alt pas important în reinventarea GM şi a operaţiunilor sale in Europa”, a declarat Preşedintele GM Europa, Carl-Peter Forster. „Saab este o marcă foarte respectată de automobile, cu un potenţial ridicat. Încheierea acestei tranzacţii reprezintă cea mai buna şansă a Saab de a deveni o societate mai puternică. Combinaţia unică de inovaţie, spirit antreprenorial şi putere financiară a Koenigsegg Group, împreună cu capacitatea demonstrată a acestuia de a crea în mod eficient automobile de talie mondială şi performanţă suedeză, a constituit cea mai bună alegere atât pentru Saab cât şi pentru General Motors”.
În cadrul tranzacţiei propuse, GM va continua să asigure Saab arhitectură şi tehnologie pentru grupul motor-transmisie pe parcursul unei perioade determinate. De asemenea, Saab intenţionează să producă generaţia sa nouă de modele 9-5 în producţie in Trollhättan, Suedia.
“Contractul propus ne va permite să maximizăm potenţialul mărcii printr-o serie de noi şi interesante produse, cu un specific suedez deosebit. Anunţul de astăzi este o veste foarte bună pentru clienţii, agenţii, furnizorii şi angajaţii prezenţi şi viitori ai Saab din întreaga lume, a afirmat Jan Åke Jonsson, Director General al Saab Automobile AB.
Vânzarea se va efectua în conformitate cu condiţiile clasice de încheiere, inclusiv pe baza obţinerii aprobărilor reglementare, guvernamentale şi emise de tribunale. Alţi termeni şi condiţii specifice vânzării nu pot fi divulgate la acest moment. Deutsche Bank are rol de consilier financiar al Corporaţiei General Motors.
Koenigsegg Group AB este un consorţiu de investitori privaţi conduşi de Koenigsegg Automotive AB. Koenigsegg Automotive AB fabrică automobile de calitate superioară. Aceasta are reprezentanţe în Africa, Asia, Europa, Estul Mijlociu, America de Nord şi Oceania. Compania a fost fondată în 1994 şi are sediul în Ängelholm, Suedia.

Lasă un răspuns