Home » Auto » Emil Boc in vizita la Dacia – Romania se pregateste pentru masini electrice

Emil Boc in vizita la Dacia – Romania se pregateste pentru masini electrice

Vineri, 23 aprilie, primul ministru al Romaniei a vizitat uzina Dacia de la Mioveni. Traseul vizitei a cuprins departamentul in care se produc cutii de viteze pentru Alianta Renault-Nissan din Uzina Mecanica si de Sasiuri, noua sectie din Caroserie destinata modelului Dacia Duster, precum si departamentul Montaj General din Uzina de Vehicule.
Premierul s-a intalnit cu Directorul General Dacia, Jerome Olive, si cu Vice-presedintele Consiliului de Administratie Dacia, Constantin Stroe. Acesta a condus in uzina cel mai nou vehicul Dacia, Duster, in versiunea 4×4, 1.5 dCI 85 CP, declarand ca respectivul model poate fi o masina pentru orice roman.
Printre subiectele abordate in cadrul reuniunii cu Directorul General Dacia, Emil Boc a mentionat viitoare proiecte de infrastructura care sa sustina activitatea si modernizarea intreprinderii, programul « Rabla », viitoarea forma a taxei de poluare, dar si o strategie guvernamentala care sa sustina introducerea in Romania a vehiculului electric.
Daca acum o saptamana spuneam in postul acesta ca Romania se pregateste pentru vehiculele electrice, acum, premierul Emil Boc vine sa confirme situatia pe care o anticipam.
Voi constitui in sedinta de guvern urmatoare un grup inter-ministerial care va lucra la forma viitoare a taxei de poluare, va pregati strategia Romaniei pentru ceea ce inseamna motorul electric, automobilul electric, pentru ca masina electrica va fi masina viitorului in 10-20 de ani de acum. „

Etichete: , , , ,
Postat de in data de 23 aprilie 2010. In categoria Auto. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

You must be logged in to post a comment Login

center>