Emil Boc in vizita la Dacia – Romania se pregateste pentru masini electrice

Vineri, 23 aprilie, primul ministru al Romaniei a vizitat uzina Dacia de la Mioveni. Traseul vizitei a cuprins departamentul in care se produc cutii de viteze pentru Alianta Renault-Nissan din Uzina Mecanica si de Sasiuri, noua sectie din Caroserie destinata modelului Dacia Duster, precum si departamentul Montaj General din Uzina de Vehicule.
Premierul s-a intalnit cu Directorul General Dacia, Jerome Olive, si cu Vice-presedintele Consiliului de Administratie Dacia, Constantin Stroe. Acesta a condus in uzina cel mai nou vehicul Dacia, Duster, in versiunea 4×4, 1.5 dCI 85 CP, declarand ca respectivul model poate fi o masina pentru orice roman.
Printre subiectele abordate in cadrul reuniunii cu Directorul General Dacia, Emil Boc a mentionat viitoare proiecte de infrastructura care sa sustina activitatea si modernizarea intreprinderii, programul « Rabla », viitoarea forma a taxei de poluare, dar si o strategie guvernamentala care sa sustina introducerea in Romania a vehiculului electric.
Daca acum o saptamana spuneam in postul acesta ca Romania se pregateste pentru vehiculele electrice, acum, premierul Emil Boc vine sa confirme situatia pe care o anticipam.
Voi constitui in sedinta de guvern urmatoare un grup inter-ministerial care va lucra la forma viitoare a taxei de poluare, va pregati strategia Romaniei pentru ceea ce inseamna motorul electric, automobilul electric, pentru ca masina electrica va fi masina viitorului in 10-20 de ani de acum. „

Lasă un răspuns