Delphi a făcut o demonstrație de anduranță cu un vehicul autonom

Delphi Automotive a finalizat cea mai lungă călătorie autonomă în America de Nord, pornind din San Francisco până la New York în primul traseu de pe o coastă pe cealaltă realizat vreodată cu un vehicul autonom. Aproape 5500 de kilometri au fost în proporție de 99 la sută parcurși prin comenzi automate de condus.
Această călătorie a fost utilizată de către inginerii Delphi pentru cercetare și colectare de date utile pentru dezvoltarea ulterioară a tehnologiilor de siguranță active – sectorul din industria auto care înregistrează cea mai rapidă creștere. Echipa a colectat aproape 3 terabytes de informații — ceea ce înseamnă aproape 30 la sută dintre toate materialele printate din Biblioteca ce aparține Congresului American.

 “Vehiculul nostru a avut o performanță remarcabil de bună în timpul acestei călătorii, depășindu-ne așteptările,” a spus Jeff Owens, Delphi chief technology officer. “Informațiile obținute în urma acestei călătorii ne or ajuta să optimizăm produsele de siguranță activă existente și vor accelera dezvoltarea produselor viitoare, permițându-ne să livrăm tehnologii automotive de cea mai înaltă clasă clienților noștri.”

Călătoria, care a durat nouă zile, a traversat 15 state și Districtul Columbia. Pe parcurs, vehiculul a întâlnit situații complexe de conducere, cum ar fi devieri de trafic, zone în construcție, poduri, tunele, șoferi agresivi și o varietate de condiții meteorologice.
Vehiculul autonom de la Delphi este echipat cu o gamă completă de tehnologii și caracteristici avansate, multe dintre ele prezente deja pe vehiculele de pe piață din ziua de azi, cum ar fi atenuarea coliziunii, sistemele radar și cameră integrată, avertizare coliziune frontală și părăsire a benzii de circulație.

Traseul parcurs de Delphi în imagini

Lasă un răspuns