BMW X5 xDrive45e este disponibil și în versiunea Plug-In hibrid

BMW X5 este disponibil acum și sub forma unui Plug-In hibrid ce combină un motor pe benzină cu cea mai recentă tehnologie BMW eDrive. Puterea totală a automobilului ajunge la 290 kW/394 CP, iar sistemul hibrid aduce un plus de economie de combustibil, un lucru atât de necesar pentru un BMW însetat. Bineînțeles, emisiile de CO2 scad în comparaţie cu modelul anterior.
A doua generaţie a modelului plug-in hybrid combină condusul în regim pur electric cu versatilitatea specifică unui Sports Activity Vehicle (SAV). Prin aceasta, noul BMW X5 xDrive45e iPerformance oferă calităţi optimizate în ceea ce priveşte atât dinamica, cât şi eficienţa. Automobilul sprintează de la 0 la 100 km/h în 5,6 secunde, cu peste o secundă mai puţin decât modelul precedent.
Viteza maximă când se rulează în regim electric a crescut de la 120 la 140 km/h. Autonomia electrică este acum de aproximativ 80 de kilometri (teoretic, pentru că în practică lucrurile stau diferit). Consumul combinat mixt al noului X5 xDrive45e iPerformance a coborât la 2,1 l/100 km (zice BMW), în timp ce nivelul emisiilor CO2 este acum de 49 g/km (valorile furnizate de constructor). Cifrele de mai sus sunt furnizate oficial, în realitate un consum de 10 -12% benzină pe autostradă nu e ceva neobișnuit pentru un X5.

BMW X5 xDrive45e iPerformance are un motor principal de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, ce dezvoltă 210 kW/286 CP. Un sistem electric, reprezentând cea mai recentă generaţie a tehnologiei BMW eDrive, cu puterea de 82 kW/112 CP, o baterie litiu-ion cu capacitate de stocare extinsă şi electronica de putere ce a fost dezvoltată suplimentar pentru gestiunea inteligentă a energiei oferă sistemului plug-in hybrid al BMW X5 xDrive45e iPerformance
Împreună, cele două unităţi de propulsie generează o putere de 394 CP, alături de un cuplu maxim al sistemului de 600 Nm. Puterea motorului termic şi a celui electric sunt livrate către o transmisie Steptronic cu opt trepte de ultimă generaţie şi sistemul inteligent de tracţiune integrală xDrive. În acest fel, cuplul motor este transferat la toate cele patru roţi când se rulează în regim exclusiv electric, precum şi atunci când se utilizează motorul termic sau ambele unităţi propulsoare. Viteza maximă a BMW X5 xDrive45e iPerformance este de 235 km/h.

Tagged