BMW i3 cu baterie Lion Smart și 700 de kilometri autonomie

BMW i3

Compania germană Lion Smart fabrică acumulatori pentru automobilele electrice, modelele fiind net superioare celor de fabrică. Lion Smart a prezentat un concept de baterie litiu-ion de 100KWh pe care a montat-o într-un BMW i3. Rezultatul constă într-un automobil cu performanțe superioare celui de fabrică și cu o autonomie de 700 kilometri.
În mod normal, BMW i3 este echipat cu o baterie de 33KWh care-i conferă o autonomie aproximativă de 182km. Bateria Lion Smart este mai densă, mai avansată și mai performantă decât cea oferită de BMW, bavarezii rămânând puțin în urmă în ceea ce privește performanțele automobilelor electrice.

Bateria Lion Smart este construită din mai multe celule, fiecare având propria siguranță, astfel dacă o celulă funcționează incorect, aceasta va fi deconectată din grup, păstrând siguranța. Răcirea este realizată pe bază de gaz iar sistemul de răcire se poate concentra pe o singură celulă, în cazul în care temperatura acesteia ajunge la o valoare prea ridicată.
Celulele sunt aranjate în supercelule, iar acestea în module. Mai multe detalii tehnice puteți vedea în clipul de mai jos.

Bateria LION LIGHT

Tagged