Mercedes EQC – primul SUV electric al companie cu sediul în Stuttgart

Mercedes intră în horă alături de Tesla, Jaguar și Audi cu un SUV electric, cu performanțe similare cu cele ale rivalilor.
Mercedes EQC este un SUV din clasa superioară și va avea o autonomie de 450 km conform standardului NEDC, asigurată de un acumulator cu litiu de 80 kWh. Aceasta este cifra declarată de constructor pentru că în condiții reale de trafic, autonomia va fi simțitor mia redusă.

Mercedes EQC este similar ca dimensiuni cu SUV-ul GLC și păstrează o parte din designul modelelor germane. Grila față este pur decorativă și este montată pentru un aspect familiar clienților Mercedes.
SUV-ul este echipat cu două motoare, unul pe puntea față pentru eficiență și un altul pe puntea spate pentru accelerările rapide. În acest fel, Mercedes spune că poate atinge cele două obiective: autonomia atât de necesară unui automobil electric și sportivitatea.

Mercedes EQC
Mercedes EQC

Mercedes EQC are o putere de 300 kW sau 408 cai putere, iar cuplul atinge 765 Nm. Bolidul ajunge de la 0 la 100km/h în numai 5.1 secunde și poate prinde 180 km/h. Șoferul are la dispoziție mai multe moduri de condus pe care le poate alege în funcție de situația de moment: Comfort, Eco, Max Range și Sport.
Un alt lucru îmbucurător este faptul că EQC se poate încărca de la 10% la 80% în numai 40 de minute dacă este conectat la o stație de putere, de maximum 110 kW.
Nemții vor produce Mercedes EQC la fabrica lor din Bremen, în timp ce piața chineză va fi alimentată de o fabrică deschisă local.
Mercedes EQC va concura cu Tesla Model X, Jaguar I-Pace și Audi e-Tron și cel mai probabil va avea un preț similar cu cel practicat pentru aceste modele.

Prezentare Mercedes EQC