BMW a dezvoltat un sistem de injecție cu apă

BMW Z4
BMW Z4 – unul dintre automobilele după care întorci capul

BMW M4 Coupé va fi din nou Safety Car în cadrul Campionatului Mondial MotoGP 2015. Automobilul este echipat cu un motor cu 6 cilindri în linie cu două turbine ce oferă până la 431 de cai putere. Mașina are 550 Nm și un consum mixt de 8.8 litri/100 km.

Sistem BMW ce injectează apă

BMW a dezvoltat pentru acest automobil un sistem de injecție cu apă ce are rolul de a reduce temperatura aerului care intră în cilindri. BMW declară că sistemul permite optimizarea temperaturilor aerului, a cantității de oxigen și crește eficiența motorului cu 8%. Injecția de apă îi permite motorului să ardă cantități mai mari de combustibil fără a se supraîncălzi.
BMW spune că injecția de apă optimizează consumul la turații înalte. Motorul turbo poate fi reglat să funcționeze la presiuni mai mari, cu inițirea mai rapidă a aprinderii. Apa este stocată într-un rezervor suplimentar și este pompată electric. Iniginerii bavarezi și-au făcut toate calculele iar noi trebuie să-i credem pe cuvânt. Dacă sistemul se va dovedi eficient este foarte probabil ca acesta să se regăsească pe viitor pe automobilele de serie de la BMW.

Sistem de injecție a apei de la BMW

Lasă un răspuns