Home » Auto » BMW a dezvoltat un sistem de injecție cu apă

BMW a dezvoltat un sistem de injecție cu apă

BMW Z4

BMW Z4 – unul dintre automobilele după care întorci capul


BMW M4 Coupé va fi din nou Safety Car în cadrul Campionatului Mondial MotoGP 2015. Automobilul este echipat cu un motor cu 6 cilindri în linie cu două turbine ce oferă până la 431 de cai putere. Mașina are 550 Nm și un consum mixt de 8.8 litri/100 km.

Sistem BMW ce injectează apă

BMW a dezvoltat pentru acest automobil un sistem de injecție cu apă ce are rolul de a reduce temperatura aerului care intră în cilindri. BMW declară că sistemul permite optimizarea temperaturilor aerului, a cantității de oxigen și crește eficiența motorului cu 8%. Injecția de apă îi permite motorului să ardă cantități mai mari de combustibil fără a se supraîncălzi.
BMW spune că injecția de apă optimizează consumul la turații înalte. Motorul turbo poate fi reglat să funcționeze la presiuni mai mari, cu inițirea mai rapidă a aprinderii. Apa este stocată într-un rezervor suplimentar și este pompată electric. Iniginerii bavarezi și-au făcut toate calculele iar noi trebuie să-i credem pe cuvânt. Dacă sistemul se va dovedi eficient este foarte probabil ca acesta să se regăsească pe viitor pe automobilele de serie de la BMW.

Sistem de injecție a apei de la BMW

Etichete:
Postat de in data de 14 februarie 2015. In categoria Auto. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

You must be logged in to post a comment Login

center>