Automobilul Open Source

Salonul Auto de la Geneva de anul acesta se deosebeste de manifestarile expozitionale precedente prin abundenta de modele ecologice precum si a unor modele de afaceri ce ar putea sa schimbe din temelie industria auto.
Nu mai e un secret pentru nimeni ca actualele modele beneficiaza de componente din zeci de tari produse de sute de firme, sau de platforme auto impartite de marii fabricantii.
In productia de software platformele open source sunt arhicunoscute iar tipurile de licentiere si utilizare incanta firmele mici ce incearca dezvoltarea unor produse mai complexe.
Industria auto lucreaza cu platforme si motorizari peste care se adauga un design nou ce se schimba la cativa ani. Este raspunsul companiilor la nevoia de nou a clientului, este modul in care pretul poate creste cu 50% schimband doua faruri si un spoiler.

EDAG Light Car
EDAG Light Car

O platforma auto open source ar putea da posibilitatea unor companii mai mici sa produca modelele performante ce se vor bucura de un service bine pus la punct.
Orice companie ar putea folosi un anumit proiect auto iar imbunatatirile aduse ar fi disponibile oricarui producator.
 
Conceptul „Light Car – Open Source” ce va fi prezentat la Geneva de EDAG Group propune un automobil usor alimentat de baterii litiu-ion ce nu incorporeaza nici motor termic si nici o cutie de viteze.
Farurile folosesc ca sursa de lumina LED-urile iar motoarele electrice sunt amplasate pe roti. Caroseria este construita din materiale compozite si materiale usor de reciclat. Autonomia totala a modelului se poate ridica la 150 de kilometri iar cu un mic ajutor din partea unui motor termic proiectul ar putea deveni cu adevarat viabil.

Lasă un răspuns