Home » Auto » Automobilul electric pătrunde în Republica Moldova

Automobilul electric pătrunde în Republica Moldova

Republica Moldova nu are fabrici de automobile și nici asociații care să militeze pentru legi protecționiste, în schimb există o lege care interzice importul automobilelor maivechi de 10 ani. Prin această lege, statul vecin se protejează împotriva importului de mașini foarte vechi.
Republica Moldova este unul dintre cele mai sărace state din Europa. În ciuda acestui fapt, pe străzile din Chișinău sau Bălți puteți vedea automobile scumpe, automobile electrice și automobile hibrid. Ultimele două categorii le vom detalia mai jos. Moldovenii au importat o mulțime de automobile hibrid, majoritatea fiind cumpărate la mâna a doua, la prețuri accesibile, din vestul Europei.
Parcul auto din Republica Moldova numără aproximativ 1.192 de exemplare Toyota Prius, 340 de modele Toyota Auris, 205 Honda Civic, 142 de exemplare Honda Insight. Topul este completat de automobile scumpe precum Lexus RX450H (127 de exemplare) și Lexus CT200H (122 de exemplare).
Automobilele electrice sunt mai slab reprezentate, prețul piperat al acestora descurajând șoferii din multe țări, nu numai din Moldova.

Nissan Leaf 2018

Nissan Leaf 2018


Cel mai popular model electric din Republica Moldova este Nissan LEAF (foto), ce a fost importat în 32 de exemplare. Patru cumpărători fericiți conduc Tesla Model S, cel mai performant sedan electric al momentului. Renault ZOE și FIAT 500e continuă totul cu numai două exemplare înscrise de fiecare. Vecinii noștri au mai importat câte un exemplar: Smart ForTwo, Volkswagen e-Golf și FIAT Panda.

Etichete:
Postat de in data de 28 februarie 2018. In categoria Auto, Electric. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

You must be logged in to post a comment Login

center>