Nemirschi va baga taxa pe cutiile de aluminiu si PET-uri

Ministerul Mediului pregateste o viitoare taxa ce se va aplica PET-urilor si cutiilor din aluminiu. Cu alte cuvinte dupa zece beri baute in momentul in care ni se confirma ca suntem ciuca batailor la fotbal va trebui sa returnati dozele la un centru de reciclare sau la supermarket unde veti primi taxa platita la achizitionare inapoi.
Masura va determina o actiune de salubrizare energica a campurilor si padurilor astfel incat dupa primul an vom putea spune ca ne-am apropiat cu inca un pas spre civilizatie. Garantia pentru reternarea ambalajelor de acest gen este in Europa cuprinsa intre 10 si 25 eurocenti pentru fiecare sticla.

4 Comments on “Nemirschi va baga taxa pe cutiile de aluminiu si PET-uri”

  1. Sa vezi cocalarii cu bratul de PET-uri cum se duc sa mai stranga bani de o bere, sau tiganii prin Bucuresti cu carutele: „cumparam sticle da plastic… cumparam sticle da plastic”. Toate ca toate treaba cu taxa asta e destul de buna, altfel murim sufocati de propriul gunoi.

  2. Taxa asta o sa fie incasata de hypermarket-uri si o sa fie returnata doar in 25-30% din cazuri. Clientul o sa plateasca pur si simplu produsele mai scump, iar hypermarketurile vor ajunge inclusiv sa-ti refuze returnarea taxei pentru produsele pe care nu poti demonstra că le-ai cumpărat de la ei. Dar drumul spre iad e pavat cu intenţii bune. În Germania se aplică de câţiva ani şi şi-a dovedit deja beneficiile pentru hypermarketuri, în timp ce gradul de curăţenie pe străzi a scăzut, nu a crescut.

  3. Sunt convins ca aceasta taxa nu o sa fie returnata in procent de 100% dar nici asa cum zici tu nu cred ca o sa fie. Supermarket-urile vor fi obligate de lege si de clienti sa retrneze acesti bani. Nu cred ca s-ar incarca cu o plangere la Protectia Consumatorului pentru 2000 de lei vechi sau mai stiu eu ce suma derizorie. De cand a fost luata masura cu pungile din plastic s-au schimbat deja multe lucruri, deja campurile au devenit mai curate. Acelasi lucru se va intampla si in cazul PET-urilor. Legile astea sunt in folosul nostru al tuturor.

Lasă un răspuns